Gourmet

Megszűnik a magyar Gault&Millau étteremkalauz

Szerző: Gusto
2017/04/18   |   18:21

A magyar Gault&Millau kalauz megszűnik, ezentúl egy kötet fogja tárgyalni a közép-európai régió hét országát - írja a Diningguide.

Pontosabban a Gault&Millau Magyarország átalakul, regionálissá bővül, és a jövőben Gault&Millau Közép-Európa címmel jelenik meg.

A magyar Gault&Millau kalauz 2012 óta jelent meg Molnár B. Tamás főszerkesztésében, aki ezennel leköszön a könyv főszerkesztői posztjáról.

"A jövőben főként a Magyar Gasztronómiai Egyesület céljaival foglalkozik, de továbbra is segíti a kalauzt újonnan nyílt éttermek ajánlásával, alternatív vendéglátóhelyek és távol-keleti éttermek értékelésével" - olvasható a Gault&Millau oldalán.

A Gault&Millau olyan új kiadvánnyal áll elő, amelyben a közép-európai régió hét országa együtt fog szerepelni: Csehország, Szlovákia, Románia, Szerbia, Horvátország, Szlovénia és Magyarország. 

A tavaly ősszel megjelent 2017-es étteremkalauzban 231 étterem, 244 szálloda, 163 borászat szerepelt.

"Megjósolható, hogy az itthon tesztelt vendéglátóhelyek száma a töredékére csökken a szomszédos országokkal való összevonás után" - kommentálja a hírt a Diningguide.

(forrás: diningguide.hu)

Legolvasottabb
Gusto13 néven nyit újra a veszprémi Chianti étterem
Új név, új arculat, új stílus, új konyha.... Tovább »
Radikálisan megváltoztatná a hazai pezsgőpiacot
Itt az új magyar pezsgő, amit nem értékesítenek az ünnepek alatt.... Tovább »
Megvan az év borásza
Először nyert borász a Mátrai borvidékről. ... Tovább »
Megszületett az első egri aszú
A keresztapák természetesen tokajiak. ... Tovább »
Legolvasottabb
Gusto13 néven nyit újra a veszprémi Chianti étterem
Új név, új arculat, új stílus, új konyha.... Tovább »
Radikálisan megváltoztatná a hazai pezsgőpiacot
Itt az új magyar pezsgő, amit nem értékesítenek az ünnepek alatt.... Tovább »
Megvan az év borásza
Először nyert borász a Mátrai borvidékről. ... Tovább »
Megszületett az első egri aszú
A keresztapák természetesen tokajiak. ... Tovább »
Olvasósarok