Ajánljuk

Borduett az Arazban

Araz étterem, Barka Áron séf (kép forrása: Araz étterem)
Szerző: Gusto
2017/04/19   |   11:30

Az Araz étteremben Barka Áron séf két neves soproni pincészet boraihoz főz április 27-én.

A Pfneiszl pincészetet 1993-ban alapította a család, Birgit és Katrin 2006-ban vette át a vezetést, átállva a biogazdálkodásra. A birtok kitűnő adottságai, a szellő, a sok napsütés, a lányok gondoskodása és a bor iránt érzett szenvedélyük eredményeként a 2009-es évjárattól kifogástalan nedűkkel örvendeztetik a borok szerelmeseit.

A Jandl borászat apa és fia munkájának gyümölcse. A hagyományok és a természet tisztelete minden korty borral közelebb visz minket a borvidék rejtelmeihez. Specialitásuk a kékfrankos, melyből három félét palackoznak.

A kiváló borpárosok mellé Barka Áron Chef de Cuisine, Kovács Gábor, a Magyar Sommelier Club elnöke és Kovács Ákos, az ARAZ Étterem igazgatója által közösen összeállított hatfogásos ételsort kínálnak.

A Pfneiszl - Jandl borduett vacsora időpontja:
2017. április 27. csütörtök, 19:00
Érkezés: 18:50-ig

Menüsor

Pfneiszl Zefír 2016 - Jandl Rosé 2016
Tonhalkrémes falatkák

Pfneiszl Kékfrankos Újra együtt 2014 - Jandl Kékfrankos 2015
Tavaszi saláta szárított sonkával, Ilmici sajttal, édesköménnyel és vaníliás tökmagolajjal

Pfneiszl Merlot Klasszikus 2015 - Jandl Merlot 2013
Pikáns hallé tésztabatyuval

Pfneiszl Shiraz Hugó a nyomunkban 2012 - Jandl Shiraz 2013
Lekváros karamellizált csülök mákos nudlival és paszternák pasztával

Pfneiszl Távoli világ 8. évjárat - Jandl Missio 2015
Marhapofaragu spárgával, gombákkal, padlizsánkrémmel és házi tarhonyával

Pfneiszl Impression Rouge 2011 - Jandl Nádbor 2015
Brownie és sajttorta násza, kávés faeper fagylalttal

További részletekért ide katintson!

Legolvasottabb
Magyar bor még sosem kapott 99 pontot. Most igen!
Szepsy István a világ tetején.... Tovább »
A 10 legemlékezetesebb bor, amit 2016-ban ittam
Szakíróként inni, az az élmény. ... Tovább »
Ezek a legnagyobb magyar borok a szakírók szerint
A 2016 áprilisában megalakult, jelenleg 22 tagot számláló Magyar Borszakírók Köre Super 12 elnevezés... Tovább »
Megvan Magyarország tíz legjobb étterme
Kiosztották az Év Étterme díjat.... Tovább »
Hernyák Tomitól tanulhatnánk jófejséget
Magyar borászok között sosem találkoztam ilyen nemes gesztussal.... Tovább »
Legolvasottabb
Magyar bor még sosem kapott 99 pontot. Most igen!
Szepsy István a világ tetején.... Tovább »
A 10 legemlékezetesebb bor, amit 2016-ban ittam
Szakíróként inni, az az élmény. ... Tovább »
Ezek a legnagyobb magyar borok a szakírók szerint
A 2016 áprilisában megalakult, jelenleg 22 tagot számláló Magyar Borszakírók Köre Super 12 elnevezés... Tovább »
Megvan Magyarország tíz legjobb étterme
Kiosztották az Év Étterme díjat.... Tovább »
Hernyák Tomitól tanulhatnánk jófejséget
Magyar borászok között sosem találkoztam ilyen nemes gesztussal.... Tovább »
Olvasósarok