Gourmet

Tankonyhát kapott a Magyar Bocuse d’Or Akadémia

(A kép illusztráció)
Szerző: Gusto
2017/05/05   |   09:53

A Hungexpo B pavilonjában alakították ki a Magyar Bocuse d’Or Akadémia tankonyháját, május 2-án avatták fel.

Az öt főzőállásos tankonyha avatóján Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke elmondta, büszke arra, hogy a gasztronómia végre megtanult magyarul (is) beszélni.

És bár hallja a fanyalgókat, az ellentábort, de nem ért velük egyet, mert a Bocuse d’Or versenyeken elért magyar sikerek nem csak a csúcsgasztronómiát érintik, hanem a teljes hazai ágazatnak jelentős hasznot hoz.

Örül, hogy részese lehetett a tankonyha létrehozásának, ahol versenyszerű körülmények között készülhetnek ezentúl a hazai versenyzők.

(forrás: turizmusonline.hu)

Legolvasottabb
Megvan az első 2 Michelin-csillagos magyar étterem
Íme a 2018-as magyar Michelin-csillagok. Ezekben a pillanatokban derült ki, mi a helyzet a hazai csi... Tovább »
Megvan az idei Borászok Borásza díj győztese
A Jövő Borásza és a Borászok Barátja is.... Tovább »
Pörkölt diszkófényben
Két hete nyitott az Arany Tacskó bistro.... Tovább »
Bezár a Tanti is, végleg
Már nem az a kérdés, miért veszítette el a Michelin-csillagot.... Tovább »
Legolvasottabb
Megvan az első 2 Michelin-csillagos magyar étterem
Íme a 2018-as magyar Michelin-csillagok. Ezekben a pillanatokban derült ki, mi a helyzet a hazai csi... Tovább »
Megvan az idei Borászok Borásza díj győztese
A Jövő Borásza és a Borászok Barátja is.... Tovább »
Pörkölt diszkófényben
Két hete nyitott az Arany Tacskó bistro.... Tovább »
Bezár a Tanti is, végleg
Már nem az a kérdés, miért veszítette el a Michelin-csillagot.... Tovább »
Olvasósarok