Ajánljuk

Ezeket semmiképp se hagyjuk ki a Gourmet Fesztiválon

Gourmet Fesztivál 2017
Szerző: Gusto
2017/05/17   |   09:40

Úgy néz ki, az idei, csütörtöktől vasárnapig tartó Gourmet Fesztivál minden eddigi hasonló megmozduláson túltesz. Ami a kínálatot illeti, mindenképp. Átfogóbb és színesebb aligha lehetne. Központi témája idén a mangalica és az eper.

Amikor beszabadulunk egy ilyen fesztiválra, nekünk mindig gondot jelent, hova kapjunk, mit kóstoljunk, merre induljunk. 

Arra jöttünk rá, hogy minél felkészültebben megyünk, minél tudatosabban kóstolunk, annál nagyobb élményben lesz részünk.

Az alábbi válogatással azoknak szeretnénk mankót nyújtani, akik hasonlóan elveszettnek érzik magukat ilyen helyeken és helyzetekben.

BOROK, AMIKET FELTÉTLENÜL MEG KELL KÓSTOLNI

Kreinbacher Birtok & Champagne Pop-Up (11.stand)

Elég klassz témák lesznek, Somló borai és tradicionális pezsgői mellett komoly champagne válogatással készülnek és - idén először - Burgundiából is bemutatnak néhány tételt. Az Arany Kaviárral közösen pedig a kaviár-champagne kóstolást szeretnék új szintre emelni a Gourmet vendégeinek.

2HA Szőlőbirtok - Badacsony (37.stand)

Török Csaba a Szent György-hegyen megteremtette a magyar Toscanát. Magyarországon ugyanis egyedül ő termeszt sangiovesét, a chianti és a Brunello di Montalcino nagy presztízsű szőlőfajtáját. Az olaszrizlingje is gyönyörű.

Gilvesy Pincészet (64.stand)

Még mindig nagy kedvencünket, a Szent György-hegyet ajánljuk. Rajnai rizlinget kóstoljunk náluk.

Heimann Családi Birtok (23.stand)

Kedvenc szekszárdi pincészetünk. A 2015-ös Céh Kereszt Kadarkát ne hagyjuk ki.

Káli Kövek Borászat (19.stand)

Szabó Gyula pincészete Köveskálról. Csodás, ásványos-gyümölcsös fehérborok. Most egy kékfrankossal is jelentkezett. Kötelező.

Laposa Borbirtok (50.stand)

A 4 Hegy Olaszrizling (2016) óriási élmény. Tényleg négy hegy termése: Badacsony, Csobánc, Somló és Szent György-hegy. Savak és ásványok tökéletes összhangja.

Terra Hungarica (29.stand)

Az autentikus, azaz természethű gazdálkodásból származó, csupán kén hozzáadásával készült borokat népszerűsítő Terra Hungarica idén egy spontán borbárral készül a Gourmet Fesztiválra. A Bencze Családi Birtok 2015-ös Pinot Noirját ajánljuk. A csütörtöki szakmai napon ott lesz Horst Hummel is, hárslevelűjéről nemrég rajongással írtunk. 

Bortársaság (68.stand)

A Bortársaság nélkül ma nem létezne borkultúra Magyarországon. Bármit ajánlanak, az jó lesz, abban joggal bízhatunk.

Ha csak egy bort, akkor ezt: KISS GÁBOR 364 Rouge 2015.

"2015 tökéletesen egyensúlyos borokat hozott. Nekünk is szerencsénk volt, sikerült elkapnunk a szüret időpontját. Jó savak, jó alkohol, klassz egyensúly lett az eredmény. Bár a szőlők nem költöztek odébb, a dűlők neve változott: a Gesztenyésben és a Hajdúsban virágoztak, de termést már a Bocorban hoztak. Egyharmada új magyar tölgyben érett fél éven át, ezzel kerekítettem az éleket, a többi tartályban pihent, hogy a legtöbb gyümölcsöt meg tudjam tartani – Kiss Gábor."

EZEKET A FOGÁSOKAT AJÁNLJUK

Gusteau Mád (104.stand)

Mangalicanyelv, barna vaj, tejföl, savanyított eper

Bistro Sparhelt Balatonfüred (4.stand)

Mangalicaszalonna, tokhal, mentás vajas borsó, füstölt eper, véres hurkás burgonyakrém

Chianti Étterem Veszprém (107.stand)

Tokhaltatár mangalicasonkával, friss korianderrel

Natura Hill Zebegény (59.stand)

Malackanyar – Zebegényi porchetta, káposztás puliszka, gyermekláncfű

Walter Vendéglő Perbál (112.stand)

Enyhén füstölt mangalicaoldalas babfőzelékhabbal, káposztasalátával

Tanti Étterem (86.stand)

Eper · Sajtkrém · Kakaó

A teljes menüsort itt találja.

Legolvasottabb
Végleg bezár a Laci!Konyha!
"180 ezres fizetéséből nem nagyon fognak az emberek eljárni vendéglátóhelyekre."... Tovább »
A bor pszichológiája, avagy a magyar bortermelő lelki alkata
Hamvas Béla hülyeségeket ír a borról.... Tovább »
Már a polcokon a 2017-es szüret első bora
Újbor ilyen gyorsan még nem készült el. ... Tovább »
Ilyet még nem ittam. Olyan, mint egy vörös aszú
Olasz borvacsora a balatonfüredi Bistro Sparheltben.... Tovább »
Legolvasottabb
Végleg bezár a Laci!Konyha!
"180 ezres fizetéséből nem nagyon fognak az emberek eljárni vendéglátóhelyekre."... Tovább »
A bor pszichológiája, avagy a magyar bortermelő lelki alkata
Hamvas Béla hülyeségeket ír a borról.... Tovább »
Már a polcokon a 2017-es szüret első bora
Újbor ilyen gyorsan még nem készült el. ... Tovább »
Ilyet még nem ittam. Olyan, mint egy vörös aszú
Olasz borvacsora a balatonfüredi Bistro Sparheltben.... Tovább »
Olvasósarok