Borok

Aranyérmes lett az ezerjó Angliában

A kép illusztráció
Szerző: Gusto
2017/05/19   |   15:39

Magyarországon még mindig nem került az őt megillető helyre a kizárólag a Kárpát-medencében világhírű hungarikum fajta, az ezerjó. 

Bár sokaknak elsősorban Mór jut az eszébe erről a fajtáról, nem árt tudni, hogy más borvidékeken is foglalkoznak vele.

Úgy tűnik, a nemzetközi szakértők is kezdik felfedezni az ezerjót.

Nagy-Britannia egyetlen kereskedelmi orientációjú borversenyén, a Sommelier Wine Awardsön aranyéremmel jutalmazták a Frittmann Borászat 2015-ös, fahordós érlelésű ezerjóját.

Borok a versenyenBorok a versenyen

A szigetország vezető szakemberei egyedül ezt a magyar bort méltatták aranyéremre.

A master sommelier-k Frittmannék boráról azt írták, hogy tele van gyümölcsös és florális jegyekkel és „ütős” citrusokkal, a londoni Le Cordon Bleu vezető sommelier-je pedig garnélarák terrine és tarisznyarák olló mellé (is) javasolja felszolgálni.

Legolvasottabb
Megtaláltuk a Dunakanyar legromantikusabb szállását
A diófán nemcsak nyaralni, telelni is lehet.... Tovább »
Veszprémben most a Szifon a legmenőbb
Békebeli hangulat és retró.... Tovább »
Letiltották a Gabko chilit egy étteremben
Olyan erős, hogy a vezetőség megtiltotta a pizza forgalmazását.... Tovább »
Íme a kemény sajtok királya
A parmezán egy csoda!... Tovább »
Megkóstoltuk a legjobb villányi bozsolét
Vagy velem van a baj, vagy ez a bor most tényleg egészen rendkívüli.... Tovább »
Legolvasottabb
Megtaláltuk a Dunakanyar legromantikusabb szállását
A diófán nemcsak nyaralni, telelni is lehet.... Tovább »
Veszprémben most a Szifon a legmenőbb
Békebeli hangulat és retró.... Tovább »
Letiltották a Gabko chilit egy étteremben
Olyan erős, hogy a vezetőség megtiltotta a pizza forgalmazását.... Tovább »
Íme a kemény sajtok királya
A parmezán egy csoda!... Tovább »
Megkóstoltuk a legjobb villányi bozsolét
Vagy velem van a baj, vagy ez a bor most tényleg egészen rendkívüli.... Tovább »
Olvasósarok