Na, melyik volt a Gourmet Fesztivál legjobb étele?
A Gourmet eddigi történetének legsikeresebb fesztiválján vagyunk túl.
Idén a fesztivál átlépte a 20 ezer fős álomhatárt, és mintegy 23 500 érdeklődő volt kíváncsi a legmenőbb hazai gasztrofesztiválra.
A Gourmet történetében először, hagyományteremtő szándékkal díjazták a szervezők a fesztivál legjobb kiállítóját és legjobb ételét.
A szakmai zsűri értékelésén túl a közönség is szavazhatott kedvenceire, így most két kategóriában is adtak át díjakat, sőt a Magyar Turisztikai Ügynökség jóvoltából egy különdíjat is kiosztottak.
A közönségszavazatok alapján
- a legjobb étel: Bánh Mi - (Funky pho)
- az idei legjobb kiállító: Bori Mami Étterem
A szakmai zsűri döntése alapján
- a legjobb étel díj: Kistücsök Tokhal bodzás íróval, eperrel
- a legjobb kiállító díj: Anyukám mondta
A Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával egy Kulináris Innovációs Díjat is átadtak, amelyet szintén a szakmai zsűri értékelése alapján ítéltek oda.
Ebben a kategóriában mérlegelték a mangalica és eper alapanyagoknak a kreatív, újszerű megközelítését, a kitelepüléshez kötődő innovatív elemeket, illetve a fenntarthatósággal kapcsolatos kezdeményezéseket.
A díjat a Rosenstein Vendéglő kapta.