Borok

Magyar bor még sosem kapott 99 pontot. Most igen!

Szepsy István
Szerző: Gusto
2017/06/10   |   00:02

A Decanter magazin egyik frontembere, Stephen Brook, a világ egyik legismertebb és legtekintélyesebb borszakírója 99 pontot adott Szepsy István 2007-es Tokaji Eszenciájára, amely amúgy a legdrágább magyar bor.

"A 99-es pontszám extrém magasnak számít: a Decanter történetében mindössze 20 tétel érdemelte ki ezt az értékelést és 13 kapott még ennél is többet, a maximálisan elérhető 100 pontot. Másképpen fogalmazva: Szepsy borának a világ top 33-as klubjába sikerült belépőt kapni a Decanternél" - idézzük a Borigót.

(Kép forrása: Tallián Hedvig)(Kép forrása: Tallián Hedvig)

Stephen Brook így jellemzi Szepsy borát:

(Kép forrása: Nagy Tamás)(Kép forrása: Nagy Tamás)

„Full arany. Narancsos-őszibarackos illat. Telt, krémes, sűrű, testes, súlyos, ultrakoncentrált. Bár extrém édes, mégis kiegyensúlyozott és gazdag. Mindössze 100 liter készült belőle. "

Szepsy IstvánSzepsy István

KAPCSOLÓDÓ CIKK

Hogyan készül a tokaji eszencia?

Legolvasottabb
Megtaláltuk a Dunakanyar legromantikusabb szállását
A diófán nemcsak nyaralni, telelni is lehet.... Tovább »
Veszprémben most a Szifon a legmenőbb
Békebeli hangulat és retró.... Tovább »
Letiltották a Gabko chilit egy étteremben
Olyan erős, hogy a vezetőség megtiltotta a pizza forgalmazását.... Tovább »
Íme a kemény sajtok királya
A parmezán egy csoda!... Tovább »
Megkóstoltuk a legjobb villányi bozsolét
Vagy velem van a baj, vagy ez a bor most tényleg egészen rendkívüli.... Tovább »
Legolvasottabb
Megtaláltuk a Dunakanyar legromantikusabb szállását
A diófán nemcsak nyaralni, telelni is lehet.... Tovább »
Veszprémben most a Szifon a legmenőbb
Békebeli hangulat és retró.... Tovább »
Letiltották a Gabko chilit egy étteremben
Olyan erős, hogy a vezetőség megtiltotta a pizza forgalmazását.... Tovább »
Íme a kemény sajtok királya
A parmezán egy csoda!... Tovább »
Megkóstoltuk a legjobb villányi bozsolét
Vagy velem van a baj, vagy ez a bor most tényleg egészen rendkívüli.... Tovább »
Olvasósarok