25 éves a Koch borászat

2017. 06. 12., 15:54
Egyéb
10377
By

Nagypapájától kapott néhány sor szőlővel kezdte a borászkodást negyedszázada Koch Csaba, akinek a munkáját rengeteg hazai és nemzetközi aranyérem mellett az Év Pincészete díjjal is elismerték. A Hajós-Bajai és a Villányi borvidéken egyaránt aktív borász emlékezetes ünnepséggel idézte fel az eddigi sikereket.

Koch Csaba 25 évvel ezelőtt a nagypapájától kapott 0,2 hektár szőlőt, amiből lépésről lépésre építette fel mai hajós-bajai és villányi „birodalmát”.

Koch Csaba első aranyérmét az 1990-es évek elején a jánoshalmai borversenyen kapta, 2000 óta palackozza a borait, és a méltán híres Petar Cindric újvidéki, valamint Kozma Pál pécsi kutatóprofesszorokkal az elmúlt években 33 rezisztens szőlőfajtával kísérletezve igyekszik teljesen vegyszermentes borokat készíteni.

Éremeső

A borászat termése nemzetközi elismerésekből is kimagasló volt az utóbbi tíz évben: borszakírói összesítés szerint világversenyeken 5 arany és 5 ezüst, nemzetközi versenyeken 53 arany és 19 ezüst, országos borversenyeken 104 arany és 18 ezüst, régiós borversenyeken 98 arany és 13 ezüst született.

Az ünnepségen debütált Koch Csaba legújabb prémium borsorozata. A Frisch márkanevű borcsaládba magas minőségű, dűlőszelektált Irsai Olivér, cserszegi fűszeres, chardonnay, rozé és merlot borok tartoznak.

A kategória további hírei