Ajánljuk

Középpontban a régi magyar szőlőfajták

Szerző: Gusto
2017/08/12   |   10:04

Az idei fesztivál középpontjába a régi magyar szőlőfajtákból származó borokat helyezik, szeretnék elérni, hogy reneszánszát élje a furmint, a hárslevelű és a juhfark, de megjelennek ugyanakkor az új nemesítésű magyar fajták is, például a zenit és a cserszegi fűszeres.

A rendezvényen kizárólag a Balatonfüred-csopaki borvidék borászai vehetnek részt, közülük is azok, akik megfelelő pontszámot értek el a városi borversenyen.

A Tagore sétányra idén 25 borászat települ ki, a bortermelők mellett néhány pálinkaház, cukrászda, kávézó és pecsenyesütő is várja a látogatókat. A balatoni ételek mellett új köntösbe bújtatott hagyományos ínyencségeket és a modern gasztronómia kínálatát is meg lehet majd kóstolni.

A 2015-ben alakult, 22 tagot számláló Rizling Generáció képviselői is ott lesznek a fesztiválon, olyan fiatal borászok, akik a balatonfüredi borokat népszerűsítik országszerte.

(forrás: MTI)

Legolvasottabb
Végleg bezár a Laci!Konyha!
"180 ezres fizetéséből nem nagyon fognak az emberek eljárni vendéglátóhelyekre."... Tovább »
A bor pszichológiája, avagy a magyar bortermelő lelki alkata
Hamvas Béla hülyeségeket ír a borról.... Tovább »
Már a polcokon a 2017-es szüret első bora
Újbor ilyen gyorsan még nem készült el. ... Tovább »
Ilyet még nem ittam. Olyan, mint egy vörös aszú
Olasz borvacsora a balatonfüredi Bistro Sparheltben.... Tovább »
Legolvasottabb
Végleg bezár a Laci!Konyha!
"180 ezres fizetéséből nem nagyon fognak az emberek eljárni vendéglátóhelyekre."... Tovább »
A bor pszichológiája, avagy a magyar bortermelő lelki alkata
Hamvas Béla hülyeségeket ír a borról.... Tovább »
Már a polcokon a 2017-es szüret első bora
Újbor ilyen gyorsan még nem készült el. ... Tovább »
Ilyet még nem ittam. Olyan, mint egy vörös aszú
Olasz borvacsora a balatonfüredi Bistro Sparheltben.... Tovább »
Olvasósarok