Ízek

Ezek a legjobb kenyerek 2017-ben

Kenyérlelke fesztivál 2017
Szerző: Gusto
2017/08/21   |   11:28

Augusztus 20-án rendezték meg a harmadik Kenyérlelke találkozót Budapesten.

A fesztiválon versenyt is rendeztek. Négy kategóriában szabadon indulhatott bárki.

Íme az eredmények:

Croissant 50-80 g

  1. G&D Kézműves Pékség
  2. The Mill
  3. Artizán Budapest

Bagett 290-310 g

  1. Pékműhely
  2. Marmorstein
  3. Pipacs Pékség

Teljes kiőrlésű kenyér 500-1000 g

  1. Pipacs Pékség
  2. Artizán Budapest
  3. Panificio Il Basilico (Bazsalikom Pékség) & Pékműhely (döntetlen)

Fehér, félbarna kenyér 1000 g

  1. Artizán Budapest
  2. Csepregi Pékség
  3. Pékműhely

Az otthonsütők közül Gyúrós János croissantja, Hernádi Zsolt bagettje, Sz. Kis Zoltán teljeskiőrlésű kenyere és Thurányi Kata fehér, félbarna kenyere kapott díszoklevelet.

PékműhelyPékműhely

A zsűri tagjai 2017-ben:

  • Molnár B Tamás (a Magyar Gasztronómiai Egyesület elnöke, a GaultMillau Magyarország Étteremkalauz főszerkesztője)
  • Rosenstein Róbert (séf, Rosenstein étterem)
  • Pesti István (Platán étterem)
  • Vomberg Frigyes (Bocuse d’or)
  • Limara (Libor Mária, makói gasztróblogger, a leghíresebb otthon sütő)
  • Cristian Maurice (a Ferrandi Paris világhírű pékiskola okatója)
  • Mike Zakowsky (amerikai kézműves pék)

KAPCSOLÓDÓ CIKK

Vajda Józseffel (Pékműhely) a fesztivál szervezőjével itt olvashat interjút:

Itthon miért nincs normális kenyér?

Legolvasottabb
Végleg bezár a Laci!Konyha!
"180 ezres fizetéséből nem nagyon fognak az emberek eljárni vendéglátóhelyekre."... Tovább »
A bor pszichológiája, avagy a magyar bortermelő lelki alkata
Hamvas Béla hülyeségeket ír a borról.... Tovább »
Már a polcokon a 2017-es szüret első bora
Újbor ilyen gyorsan még nem készült el. ... Tovább »
Ilyet még nem ittam. Olyan, mint egy vörös aszú
Olasz borvacsora a balatonfüredi Bistro Sparheltben.... Tovább »
Legolvasottabb
Végleg bezár a Laci!Konyha!
"180 ezres fizetéséből nem nagyon fognak az emberek eljárni vendéglátóhelyekre."... Tovább »
A bor pszichológiája, avagy a magyar bortermelő lelki alkata
Hamvas Béla hülyeségeket ír a borról.... Tovább »
Már a polcokon a 2017-es szüret első bora
Újbor ilyen gyorsan még nem készült el. ... Tovább »
Ilyet még nem ittam. Olyan, mint egy vörös aszú
Olasz borvacsora a balatonfüredi Bistro Sparheltben.... Tovább »
Olvasósarok