Borok

Már a polcokon a 2017-es szüret első bora

A kép illusztráció (forrás: www.eater.com)
Szerző: Gusto
2017/09/08   |   09:22

Megjelent a szakboltok polcain a 2017-es szüret első bora, a Lisicza Borház Primőr Roséja.

Reduktív technológiával erjesztett, alacsony  alkoholtartalmú, gyümölcsös rozé.

A csemege- és borszőlőként egyaránt termesztett néró szőlőfajtából készült  a 2017-es szüreti szezon első bora. A nagy szemű, húsos, erős színanyagú, betegségeknek jól ellenálló korai fajtát augusztus 5-én szüretelte a Pécsi borvidéken Lisicza Sándor, a Lisicza Borház borásza, 17-es mustfokkal.

Lisicza SándorLisicza Sándor

Ezt  követően reduktív eljárással 13 fokon erjesztették, augusztus közepén pedig már derítették és szűrték a bort, hogy Lisicza Primőr Rosé néven ezekben a napokban másfél literes magnumpalackos kiszerelésben a polcokra kerüljön országszerte a Borháló üzleteiben.

A Borháló partnerborászai és kereskedői szerint a 2017-es évjárat kiugróan jó lehet Magyarországon.

(forrás: Borháló)

Legolvasottabb
Megtaláltuk a Dunakanyar legromantikusabb szállását
A diófán nemcsak nyaralni, telelni is lehet.... Tovább »
Veszprémben most a Szifon a legmenőbb
Békebeli hangulat és retró.... Tovább »
Letiltották a Gabko chilit egy étteremben
Olyan erős, hogy a vezetőség megtiltotta a pizza forgalmazását.... Tovább »
Íme a kemény sajtok királya
A parmezán egy csoda!... Tovább »
Megkóstoltuk a legjobb villányi bozsolét
Vagy velem van a baj, vagy ez a bor most tényleg egészen rendkívüli.... Tovább »
Legolvasottabb
Megtaláltuk a Dunakanyar legromantikusabb szállását
A diófán nemcsak nyaralni, telelni is lehet.... Tovább »
Veszprémben most a Szifon a legmenőbb
Békebeli hangulat és retró.... Tovább »
Letiltották a Gabko chilit egy étteremben
Olyan erős, hogy a vezetőség megtiltotta a pizza forgalmazását.... Tovább »
Íme a kemény sajtok királya
A parmezán egy csoda!... Tovább »
Megkóstoltuk a legjobb villányi bozsolét
Vagy velem van a baj, vagy ez a bor most tényleg egészen rendkívüli.... Tovább »
Olvasósarok