Gourmet

A főzés magasiskolája

Fotók: Kállai Márton
Szerző: Gusto
2017/10/19   |   15:55

70 recept, 250 konyhatechnikai eljárás, több, mint 1800 étel és fázisfotó – megjelent magyar nyelven a Paul Bocuse Intézet: A főzés magasiskolája című enciklopédia a Geopen Kiadó gondozásában.

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia tankonyháján tartott ünnepélyes könyvbemutatón mutatkozott be először a nyilvánosságnak az a 10 fiatal séf, akik közül egyvalaki képviselheti majd Magyarországot a Bocuse d’Or Europe torinói döntőjében 2018-ban.

“Azért is jó ez a könyv, mert nem kifejezetten szakácsköny, sokkal inkább egy precíz technológiai gyűjtemény, amely nagyon jól csoportosítja a különféle kategóriákat.

70 olyan recept található benne az alapoktól egészen a csúcséttermi szintig, melyek segítségével a csúcsgasztronómia emblematikus ételeit is megismerhetik az olvasók” – mondta Széll Tamás, a Stand25 bisztró séfje, a Bocuse d’Or Europe jelenlegi címvédője a Geopen Kiadó legújabb gasztronómiai lexikonjának bemutatóján tartott kerekasztal beszélgetésen, melyen Babucs Éva a könyvkiadó vezetője is rész vett.

Ezen a rendezvényen mutatkoztak be először a Bocuse d’Or magyarországi elődöntőjének részvevői, valamint ugyanitt megtörtént a sorosolás is, és kiderült hogy a december 3-án a magyar selejtezőn ki melyik időpontban, és hányas boxban fog versenyezni.

Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke és Vomberg Frigyes bejelentették a verseny kötelező alapanyagait is:

a főtémához borjúcombot, kacsamájat és salottahagymát, a vegetáriánus tányérhoz pedig rizottó rizst, fürjtojást és gombát kell majd használni a versenyzőknek.

Íme a 10 jelölt:

  • Dualszky-Kovács Péter
  • Elek Richárd
  • Garai Ádám
  • Haraszti Zsolt
  • Kiss Krisztián
  • Pohner Ádám
  • Tóth Pál
  • Várnai Péter
  • Veres István
  • Volenter István

Legolvasottabb
Gusto13 néven nyit újra a veszprémi Chianti étterem
Új név, új arculat, új stílus, új konyha.... Tovább »
Radikálisan megváltoztatná a hazai pezsgőpiacot
Itt az új magyar pezsgő, amit nem értékesítenek az ünnepek alatt.... Tovább »
Megvan az év borásza
Először nyert borász a Mátrai borvidékről. ... Tovább »
Megszületett az első egri aszú
A keresztapák természetesen tokajiak. ... Tovább »
Legolvasottabb
Gusto13 néven nyit újra a veszprémi Chianti étterem
Új név, új arculat, új stílus, új konyha.... Tovább »
Radikálisan megváltoztatná a hazai pezsgőpiacot
Itt az új magyar pezsgő, amit nem értékesítenek az ünnepek alatt.... Tovább »
Megvan az év borásza
Először nyert borász a Mátrai borvidékről. ... Tovább »
Megszületett az első egri aszú
A keresztapák természetesen tokajiak. ... Tovább »
Olvasósarok