Ajánljuk

Nagyon nem mindegy, mit iszunk

Mitiszol
Szerző: Gusto
2017/10/26   |   11:42

A boros rendezvények sorában van egy sziget. Egy olyan találkozó, ahol az összes kiállító és látogató egyvalamiben garantáltan közös. Odafigyel fogyasztási cikkeinek eredetére, elkészítési módjára, technológiájára, mert érdekli és fontosnak tartja.

Ez mind oké, de mik azok a természethű borok?

KIK?

Olyan magyar (Terra Hungarica-tagok) és külföldi borászok és egyéb italokat/ételeket készítő vállalkozók/termelők vesznek részt az eseményen kiállítóként, akik az összes általuk gyártott termék teljes előállítási folyamatát föl tudják vállalni. Az autentikus borokat népszerűsítő Terra Hungarica 7. alkalommal rendezi meg nagyszabású, mégis emberléptékű kóstolóját, amely évről évre igyekszik többet kínálni mindazoknak, akiknek nem mindegy, mi kerül a poharukba.

HOGYAN?

Bármiről, amit a fesztiválon fogyaszt vagy kipróbál a vendég (a boroktól a kozmetikumokig), a kiállítók meg tudják mondani, hogy honnan származik és miből áll. Noha Nyugat Európában már egyre többen érzik a természethűség fontosságát, részt venni egy ilyen eseményen itthon ritka alkalom, Magyarországon gyakorlatilag a Mitiszol az egyetlen ilyen (a természethű bort középpontba állító) tematikájú és méretű rendezvény.

MIÉRT?

Az egynapos rendezvény célja az organikus borok népszerűsítésén túl, hogy egyéb italokat gyártó, feltörekvő, lelkes és innovatív vállalkozók termékeit bemutassa. Ezek közé tartozik például a Shrubbie, aki tokaji borecet alapú üdítőket gyárt, a Gyömbír, friss gyömbérből készülő kreatív üdítőivel, a 42 Coffee fair trade kávéival és a Zhao Zhou is, aki prémium minőségű vad teáit mutatja be. 

A frissülő teljes kiállítólista és további infó itt olvasható.

Legolvasottabb
Megtaláltuk a Dunakanyar legromantikusabb szállását
A diófán nemcsak nyaralni, telelni is lehet.... Tovább »
Veszprémben most a Szifon a legmenőbb
Békebeli hangulat és retró.... Tovább »
Letiltották a Gabko chilit egy étteremben
Olyan erős, hogy a vezetőség megtiltotta a pizza forgalmazását.... Tovább »
Íme a kemény sajtok királya
A parmezán egy csoda!... Tovább »
Megkóstoltuk a legjobb villányi bozsolét
Vagy velem van a baj, vagy ez a bor most tényleg egészen rendkívüli.... Tovább »
Legolvasottabb
Megtaláltuk a Dunakanyar legromantikusabb szállását
A diófán nemcsak nyaralni, telelni is lehet.... Tovább »
Veszprémben most a Szifon a legmenőbb
Békebeli hangulat és retró.... Tovább »
Letiltották a Gabko chilit egy étteremben
Olyan erős, hogy a vezetőség megtiltotta a pizza forgalmazását.... Tovább »
Íme a kemény sajtok királya
A parmezán egy csoda!... Tovább »
Megkóstoltuk a legjobb villányi bozsolét
Vagy velem van a baj, vagy ez a bor most tényleg egészen rendkívüli.... Tovább »
Olvasósarok