Ízek

Megváltoztatták a Nutella receptjét

Szerző: Gusto
2017/11/08   |   17:12

A hamburgi fogyasztóvédelmi központ szerint a mogyorókrém a korábbi 7, 5 százalék helyett 8, 7 százalék soványtejport tartalmaz.

"Mivel az új Nutella világosabb, feltételezzük, hogy a tejport a kakaótartalom kárára növelték" - írta Facebook-oldalán a központ. A kakaó az összetevők listájának vége felé található a fogyasztóvédelem szerint. A gyártó azonban nem köteles megadni a kakaó és több más összetevő arányát a krémben.

A Ferrero a hét elején közölte, csak "finomhangolásról" van szó, ami más márkáknál is rendszeresen előfordul, mint ahogy volt már rá példa a nugátkrémnél is. "A minőség változatlan maradt" - hangoztatta a cég, hozzátéve, hogy az összetevők listája a csomagoláson és a Nutella honlapján is fellelhető.

A krémben egyébiránt 55,9 százalékról 56,3 százalékra növelték a cukortartalmat, csökkentették viszont a zsírtartalmat. A Nutella 87 százalékban cukorból és zsírból áll.

(forrás: MTI)

Legolvasottabb
Megtaláltuk a legjobb magyar rozépezsgőt
Ez az első tokaji rozépezsgő.... Tovább »
Ha csak egy magyar pezsgőt választhatnék 2017-ből
Három palackkal vehetek belőle egy jó champagne áráért.... Tovább »
A legemlékezetesebb borok, amiket 2017-ben kóstoltam
Tényleg mély nyomot hagytak bennem.... Tovább »
Legolvasottabb
Megtaláltuk a legjobb magyar rozépezsgőt
Ez az első tokaji rozépezsgő.... Tovább »
Ha csak egy magyar pezsgőt választhatnék 2017-ből
Három palackkal vehetek belőle egy jó champagne áráért.... Tovább »
A legemlékezetesebb borok, amiket 2017-ben kóstoltam
Tényleg mély nyomot hagytak bennem.... Tovább »
Olvasósarok