Gusto13 néven nyit újra a veszprémi Chianti étterem

2017. 11. 24., 14:21
Gourmet
24464
By

Biztosan sokan szomorkodnak amiatt, hogy Veszprém fine dining étterme, a Chianti idén nyáron bezárt. Van egy jó hírünk, és nem csak a veszprémieknek.

Új néven, új arculattal, új konyhával ismét megnyitja kapuit. Egészen pontosan november 27-én!

Nem véletlen a névválasztás, ugyanis sokak kedvence, a Gusto Delicate üzlet is az étterembe költözik. Ettől a belső tér kisebb, ugyanakkor színesebb lesz.

Hogy miért 13? Nem, nem a péntek miatt. A racionális magyarázathoz nézzék meg a házszámot.

Van abban valami étvágygerjesztő, ha az embert egy étteremben finom delicate cuccok veszik körül, és miközben ebédel vagy vacsorázik, fejben már össze is rakhatja, mit visz haza, amiből majd otthon ő maga is összeüthet valami finomat.

Ez egyben azt is jelenti, hogy az alapanyag-minőség erősödik, de marad az olasz tematikájú gasztrovonal, pontosabban a magyar és mediterrán konyha egyfajta fúziója. Ja, és a legfontosabbat majdnem elfelejtettük. Ismét lesz pizza, amitől meghittebb, jó értelemben hétköznapibb arcot kap a hely!

Az eddigi ünnepélyes, elegáns, puccos feelenget a tulajdonosok végleg elengedték. Sokkal szerethetőbb, érthetőbb lesz az étterem, ami majd az étlapon is meglátszik, de ez nem megy a minőség rovására. Olyannyira nem, hogy a jövőben egy jó olaszos reggelivel a Gusto13-ban kezdhetjük a napot.