Ízek

Amikor champagne-t hoz a mikulás

Brimoncourt
Szerző: Gusto
2017/11/30   |   10:59

Champagne számos olyan birtokkal büszkélkedhet, amely több száz éves múltra tekint vissza, de a minőség és siker kulcsa nem kizárólag a hírnév és a tradíció.

Kitűnő példa erre a 2008-ban alapított Brimoncourt pezsgőház, amely arculatában és ízvilágában is a frissesség és a fiatalos elegancia jegyeit hordozza.

A márka alapítója, Alexandre Cornot mindössze 32 évesen jelent meg Champagne Ay településen, hogy megvegye a régóta használaton kívüli kúriát, és a környékbeli szőlőterületek vásárlásával felépítse a Brimoncourt-házat. Az ambiciózus és tehetséges fiatalember ügyvédként, majd műkereskedőként is bizonyított korábban, az elmúlt kilenc évben pedig nemzetközileg is ismertté tette a márkát.

A birtok másik központja Reimsben található, és négyféle champagne-t készítenek: Brut Régence, Brut Rosé, Extra Brut és Blanc de Blancs fajtákat.

Az első tételek 2013-ban kerültek a piacra, manapság nagyságrendileg 400 000 palack champagne-t értékesítenek. Egyre keresettebbek külföldön is, a világ számos országában, köztük Magyarországra is megtalálhatóak.

Emmanuel de La Morinerie és Alexandre CornotEmmanuel de La Morinerie és Alexandre Cornot

Itthon a Veritas Borkereskedés forgalmazza a Bromincourt termékeket, kis- és nagykereskedésükben, valamint borbárjukban folyamatosan elérhetők a pezsgők, de számos hazai étterem borlapján is találkozhatunk a Brimoncourt champagne-okkal.

December 6-án a Dohány utcai Veritas Winebarban vendégeskedik a Brimoncourt ház alapítója, Alexandre Cornot és Emmanuel de La Morinerie ügyvezető. Érdemes velük kóstolni a birtok választékát.

További részletek itt.

Legolvasottabb
Gusto13 néven nyit újra a veszprémi Chianti étterem
Új név, új arculat, új stílus, új konyha.... Tovább »
Radikálisan megváltoztatná a hazai pezsgőpiacot
Itt az új magyar pezsgő, amit nem értékesítenek az ünnepek alatt.... Tovább »
Megvan az év borásza
Először nyert borász a Mátrai borvidékről. ... Tovább »
Megszületett az első egri aszú
A keresztapák természetesen tokajiak. ... Tovább »
Legolvasottabb
Gusto13 néven nyit újra a veszprémi Chianti étterem
Új név, új arculat, új stílus, új konyha.... Tovább »
Radikálisan megváltoztatná a hazai pezsgőpiacot
Itt az új magyar pezsgő, amit nem értékesítenek az ünnepek alatt.... Tovább »
Megvan az év borásza
Először nyert borász a Mátrai borvidékről. ... Tovább »
Megszületett az első egri aszú
A keresztapák természetesen tokajiak. ... Tovább »
Olvasósarok