Ízek

Ennyit a gyrosról

Szerző: Gusto
2017/12/01   |   11:51

Az Európai Parlament a Közegészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Bizottság szakvéleményét követve bejelentette, nem engedélyezné, hogy a mélyfagyasztott dönerhúshoz foszfátot adjanak.

Az előre elkészített, gyorsfagyasztva tárolt dönerhúshoz azért adnak foszfátot, mert az segít a víz megkötésében, és összetartja a húst. Így a húsdarabok stabilabban állnak a nyárson, nem száradnak ki, és nem esnek szét.

Az EP bizottsága a szocialisták és a zöldek nyomására döntött a tiltásra vonatkozó ajánlás mellett, amit azzal indokoltak, hogy a foszfát szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, holott egy adag döner kebab 134 milligramm foszfátot tartalmaz, ami töredéke a 4200 milligrammos napi határértéknek.

(forrás: MTI)

Legolvasottabb
Gusto13 néven nyit újra a veszprémi Chianti étterem
Új név, új arculat, új stílus, új konyha.... Tovább »
Radikálisan megváltoztatná a hazai pezsgőpiacot
Itt az új magyar pezsgő, amit nem értékesítenek az ünnepek alatt.... Tovább »
Megvan az év borásza
Először nyert borász a Mátrai borvidékről. ... Tovább »
Megszületett az első egri aszú
A keresztapák természetesen tokajiak. ... Tovább »
Legolvasottabb
Gusto13 néven nyit újra a veszprémi Chianti étterem
Új név, új arculat, új stílus, új konyha.... Tovább »
Radikálisan megváltoztatná a hazai pezsgőpiacot
Itt az új magyar pezsgő, amit nem értékesítenek az ünnepek alatt.... Tovább »
Megvan az év borásza
Először nyert borász a Mátrai borvidékről. ... Tovább »
Megszületett az első egri aszú
A keresztapák természetesen tokajiak. ... Tovább »
Olvasósarok