Ízek

Ennyit a gyrosról

Szerző: Gusto
2017/12/01   |   11:51

Az Európai Parlament a Közegészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Bizottság szakvéleményét követve bejelentette, nem engedélyezné, hogy a mélyfagyasztott dönerhúshoz foszfátot adjanak.

Az előre elkészített, gyorsfagyasztva tárolt dönerhúshoz azért adnak foszfátot, mert az segít a víz megkötésében, és összetartja a húst. Így a húsdarabok stabilabban állnak a nyárson, nem száradnak ki, és nem esnek szét.

Az EP bizottsága a szocialisták és a zöldek nyomására döntött a tiltásra vonatkozó ajánlás mellett, amit azzal indokoltak, hogy a foszfát szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, holott egy adag döner kebab 134 milligramm foszfátot tartalmaz, ami töredéke a 4200 milligrammos napi határértéknek.

(forrás: MTI)

Legolvasottabb
Bakker, bezár a Zsiga bár
Kár, hogy csak a rossz hírnek van hírértéke.... Tovább »
Pohner Ádám bekerült a 2019-es világdöntőbe!
Véget ért a Bocuse d’Or 2018 szakácsverseny európai döntője Torinóban.... Tovább »
Nem méregleveket, hanem valódi vitaminbombákat akarunk
Ehhez a mozgalomhoz érdemes csatlakozni.... Tovább »
Megérkezett a Gasztrotérkép Applikáció
Megjelent a 2018-as Balatoni Gasztrotérkép. ... Tovább »
Legolvasottabb
Bakker, bezár a Zsiga bár
Kár, hogy csak a rossz hírnek van hírértéke.... Tovább »
Pohner Ádám bekerült a 2019-es világdöntőbe!
Véget ért a Bocuse d’Or 2018 szakácsverseny európai döntője Torinóban.... Tovább »
Nem méregleveket, hanem valódi vitaminbombákat akarunk
Ehhez a mozgalomhoz érdemes csatlakozni.... Tovább »
Megérkezett a Gasztrotérkép Applikáció
Megjelent a 2018-as Balatoni Gasztrotérkép. ... Tovább »
Olvasósarok