Ízek

Ennyit a gyrosról

Szerző: Gusto
2017/12/01   |   11:51

Az Európai Parlament a Közegészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Bizottság szakvéleményét követve bejelentette, nem engedélyezné, hogy a mélyfagyasztott dönerhúshoz foszfátot adjanak.

Az előre elkészített, gyorsfagyasztva tárolt dönerhúshoz azért adnak foszfátot, mert az segít a víz megkötésében, és összetartja a húst. Így a húsdarabok stabilabban állnak a nyárson, nem száradnak ki, és nem esnek szét.

Az EP bizottsága a szocialisták és a zöldek nyomására döntött a tiltásra vonatkozó ajánlás mellett, amit azzal indokoltak, hogy a foszfát szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, holott egy adag döner kebab 134 milligramm foszfátot tartalmaz, ami töredéke a 4200 milligrammos napi határértéknek.

(forrás: MTI)

Legolvasottabb
Itt a magyar csokiguru újabb hat dobása
Nemzetközi szinten is kuriózumnak számít.... Tovább »
Íme a Magyarország legszebb birtoka díj győztesei
Megvannak a kategóriagyőztesek is.... Tovább »
Bott Frigyes szintet lépett
Új, biodinamikus borsorral jelentkezett.... Tovább »
Ilyen finomat se ittam még Zwackéktól
Gincunami söpör végig Európán.... Tovább »
Legolvasottabb
Itt a magyar csokiguru újabb hat dobása
Nemzetközi szinten is kuriózumnak számít.... Tovább »
Íme a Magyarország legszebb birtoka díj győztesei
Megvannak a kategóriagyőztesek is.... Tovább »
Bott Frigyes szintet lépett
Új, biodinamikus borsorral jelentkezett.... Tovább »
Ilyen finomat se ittam még Zwackéktól
Gincunami söpör végig Európán.... Tovább »
Olvasósarok