Ízek

Ennyit a gyrosról

Szerző: Gusto
2017/12/01   |   11:51

Az Európai Parlament a Közegészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Bizottság szakvéleményét követve bejelentette, nem engedélyezné, hogy a mélyfagyasztott dönerhúshoz foszfátot adjanak.

Az előre elkészített, gyorsfagyasztva tárolt dönerhúshoz azért adnak foszfátot, mert az segít a víz megkötésében, és összetartja a húst. Így a húsdarabok stabilabban állnak a nyárson, nem száradnak ki, és nem esnek szét.

Az EP bizottsága a szocialisták és a zöldek nyomására döntött a tiltásra vonatkozó ajánlás mellett, amit azzal indokoltak, hogy a foszfát szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, holott egy adag döner kebab 134 milligramm foszfátot tartalmaz, ami töredéke a 4200 milligrammos napi határértéknek.

(forrás: MTI)

Legolvasottabb
Az Anyukám mondta is bekerült a világ legjobb éttermei közé
Négy magyar étterem szerepel a legjobbak között.... Tovább »
Ha csak egy magyar borászt választhatok, akkor az Györgykovács Imre
Miatta lettem Somló elkötelezett trubadúrja.... Tovább »
Boldog születésnapot, Bortársaság!
Sok apró mozzanatból épül fel egy olyan sikertörténet, mint amilyen a Bortársaságé.... Tovább »
Vetélytársa lesz a Nutellának
Nem lesz benne pálmaolaj. ... Tovább »
Legolvasottabb
Az Anyukám mondta is bekerült a világ legjobb éttermei közé
Négy magyar étterem szerepel a legjobbak között.... Tovább »
Ha csak egy magyar borászt választhatok, akkor az Györgykovács Imre
Miatta lettem Somló elkötelezett trubadúrja.... Tovább »
Boldog születésnapot, Bortársaság!
Sok apró mozzanatból épül fel egy olyan sikertörténet, mint amilyen a Bortársaságé.... Tovább »
Vetélytársa lesz a Nutellának
Nem lesz benne pálmaolaj. ... Tovább »
Olvasósarok