Ízek

Michelin-csillagot kapott egy utcai kifőzde

Jay Fai (fotó: Tiny Urban Kitchen)
Szerző: Gusto
2017/12/06   |   20:34

A Michelin első, szerdán bemutatott bangkoki étteremkalauza összesen 98 vendéglátóhelyet talált említésre méltónak, közülük 17-et érdemesített csillagra, hármat kettőre, 14-et egyre. 

Thaiföld első Michelin-csillagos utcai kifőzdéje a híres Jay Fai lett, egy tengeri herkentyűs gyorsételeket áruló óvárosi lacikonyha, amelyet negyven éve működtet ugyanaz az asszony, a 72 éves Szupinja Dzsunszuta, aki minden ételt maga készít. 

Az utcai kifőzdéről itt olvashatnak bővebben

A Michelin-csillagot elnyerő bangkoki vendéglők közül kettő szerepel a világ ötven legjobb éttermének áprilisban közzétett listáján is, amelyen az indiai fogásokat kínáló, két csillaggal jutalmazott Gaggan a hetedik, az egycsillagos Nahm pedig a 28.

GagganGaggan

A legjobb ázsiai éttermek 50-es ranglistáját két éve vezető Gagganban már eddig is csak hónapokkal előre lehetett asztalt foglalni, és egy személynek legalább 150 dollárba került egy vacsora.

A másik két bangkoki kétcsillagos étterem a francia konyhájú La Normandie (Mandarin Oriental hotel) és az európai ételeket kínáló Mezzaluna (Lebua hotel).

Michelin-csillagot kapott egy német ikerpár, Thomas és Mathias Sühring februárban nyílt étterme, a Sühring is, amely a német konyha klasszikus fogásait kínálja modernizált változatban. A szakmát Michelin-csillagos európai séfeknél kitanult ikrek nemrég nyerték el "a legjobb német konyhafőnök külföldön" címet egy másik rangos étteremkalauztól, a Gault&Millau-tól.

(forrás: MTI)

Legolvasottabb
Gusto13 néven nyit újra a veszprémi Chianti étterem
Új név, új arculat, új stílus, új konyha.... Tovább »
Radikálisan megváltoztatná a hazai pezsgőpiacot
Itt az új magyar pezsgő, amit nem értékesítenek az ünnepek alatt.... Tovább »
Megvan az év borásza
Először nyert borász a Mátrai borvidékről. ... Tovább »
Megszületett az első egri aszú
A keresztapák természetesen tokajiak. ... Tovább »
Legolvasottabb
Gusto13 néven nyit újra a veszprémi Chianti étterem
Új név, új arculat, új stílus, új konyha.... Tovább »
Radikálisan megváltoztatná a hazai pezsgőpiacot
Itt az új magyar pezsgő, amit nem értékesítenek az ünnepek alatt.... Tovább »
Megvan az év borásza
Először nyert borász a Mátrai borvidékről. ... Tovább »
Megszületett az első egri aszú
A keresztapák természetesen tokajiak. ... Tovább »
Olvasósarok