Hat év után újra SVÉT a Rosinantéban
Bizonyára sokan emlékeznek még arra a hat évvel ezelőtti tavaszi hétvégére, amikor a Stílusos Vidéki Éttermiség néhány tagja összefogott, és egy fergeteges hangulatú közönségtalálkozót szervezett Szigetmonostoron, a Rosinante Fogadóban.
A SVÉT Egyesület tagsága azóta 16 éttermet számlál, rendezvényeikre több ezer fős, lelkes rajongótábor kíséri a séfeket minden évben, az őszi randevúk helyszíne volt már többek között Veszprém, Pannonhalma, Mád, az idén Egerben jönnek majd össze, tavasszal pedig mindig Palkonya portái nyílnak meg a vendégek előtt, ám Szigetmonostorra mindeddig nem tértek vissza.
„6 SVÉTterem, 12 étel, 1 világnézet – stílusos vidéki vendéglátás”
Éppen ezért nem kis öröm, hogy hat év után újra a Rosinante Fogadóban jön össze a stílusos csapat.
A február 17-i tavaszváró Mini SVÉT-en az alábbi stílusos vidéki éttermek vesznek részt:
- Kistücsök Étterem (Balatonszemes)
- Viator Étterem és Borbár (Pannonhalma)
- Macok Bisztró és Borbár (Eger)
- Rosinante Étterem és Hotel (Szigetmonostor)
- Erhardt Étterem (Sopron)
- Nomád Hotel és Glamping (Noszvaj)
Az éttermek az ikonikussá vált ételeik közül mutatnak be két-két fogást. A menüsor az alábbiak szerint alakul:
Kistücsök Étterem – Séf: Jahni László
- Füstölt ponttyal töltött káposzta
- Somogyi szarvas vadasmártással, ropogós kenyérkockákkal
Viator Étterem és Borbár – Séf: Gyurik Gábor
- Vízibivaly lábszár, zeller, gesztenye
- Levendulás Mille-Feuille a Pausa kávéháztól
Macok Bisztró és Borbár – Séf: Macsinka János
- Szilvásváradi pisztráng rolád vargányás zellersalátával, édesköménnyel
- Bükki vadraguleves szalonnás áfonyával
- Meglepetés
Rosinante Étterem és Hotel – Séf: Jónás Gábor
- Kacsamáj, hagymalekvár, gyümölcs-chutney
- Mézes krémes
Erhardt Étterem – Séf: Erhardt Zoltán
- Sáfrányos halászlé Pannóniából
- Kacsacomb húsa poncichter babsterccel, házi tejföllel és uborkasalátával
- Poncichter babsterc édesen, szilvalekvárral
Nomád Hotel és Glamping – Séf: Szaszák Zoltán
- Ököruszály leves
- Nomád fánk baracklekvárral
A rendezvényre a belépés ingyenes, de turnusokhoz és regisztrációhoz kötött.
(Az ételfotók illusztrációk. Fotó: Szindbád Az Utazó)