Ajánljuk

Hat év után újra SVÉT a Rosinantéban

Szerző: Gusto
2018/02/04   |   12:50

Bizonyára sokan emlékeznek még arra a hat évvel ezelőtti tavaszi hétvégére, amikor a Stílusos Vidéki Éttermiség néhány tagja összefogott, és egy fergeteges hangulatú közönségtalálkozót szervezett Szigetmonostoron, a Rosinante Fogadóban.

A SVÉT Egyesület tagsága azóta 16 éttermet számlál, rendezvényeikre több ezer fős, lelkes rajongótábor kíséri a séfeket minden évben, az őszi randevúk helyszíne volt már többek között Veszprém, Pannonhalma, Mád, az idén Egerben jönnek majd össze, tavasszal pedig mindig Palkonya portái nyílnak meg a vendégek előtt, ám Szigetmonostorra mindeddig nem tértek vissza.

„6 SVÉTterem, 12 étel, 1 világnézet – stílusos vidéki vendéglátás”

Éppen ezért nem kis öröm, hogy hat év után újra a Rosinante Fogadóban jön össze a stílusos csapat.

A február 17-i tavaszváró Mini SVÉT-en az alábbi stílusos vidéki éttermek vesznek részt:

  • Kistücsök Étterem (Balatonszemes)
  • Viator Étterem és Borbár (Pannonhalma)
  • Macok Bisztró és Borbár (Eger)
  • Rosinante Étterem és Hotel (Szigetmonostor)
  • Erhardt Étterem (Sopron)
  • Nomád Hotel és Glamping (Noszvaj)

Az éttermek az ikonikussá vált ételeik közül mutatnak be két-két fogást. A menüsor az alábbiak szerint alakul:

Kistücsök Étterem – Séf: Jahni László

  • Füstölt ponttyal töltött káposzta 
  • Somogyi szarvas vadasmártással, ropogós kenyérkockákkal

Viator Étterem és Borbár – Séf: Gyurik Gábor

  • Vízibivaly lábszár, zeller, gesztenye
  • Levendulás Mille-Feuille a Pausa kávéháztól

Macok Bisztró és Borbár – Séf: Macsinka János

  • Szilvásváradi pisztráng rolád vargányás zellersalátával, édesköménnyel
  • Bükki vadraguleves szalonnás áfonyával
  • Meglepetés

Rosinante Étterem és Hotel – Séf: Jónás Gábor

  • Kacsamáj, hagymalekvár, gyümölcs-chutney
  • Mézes krémes

Erhardt Étterem – Séf: Erhardt Zoltán 

  • Sáfrányos halászlé Pannóniából
  • Kacsacomb húsa poncichter babsterccel, házi tejföllel és uborkasalátával
  • Poncichter babsterc édesen, szilvalekvárral

Nomád Hotel és Glamping – Séf: Szaszák Zoltán

  • Ököruszály leves
  • Nomád fánk baracklekvárral 

 A rendezvényre a belépés ingyenes, de turnusokhoz és regisztrációhoz kötött.

Regisztráció itt!

(Az ételfotók illusztrációk. Fotó: Szindbád Az Utazó)

Legolvasottabb
Gazdag aromája van a 2000 éves bornak
Vizsgálják, hogy milyen összetevői vannak az italnak.... Tovább »
Kiderült, hogy nem egészségesek a fekete kaják
A szokatlan szín felkelti a fogyasztók érdeklődését.... Tovább »
Komlót termesztenek párizsi házfalakon
A házfalak megművelését önkéntes komlófarmerekre bízzák.... Tovább »
Húsz éve nem volt ilyen szüret Németországban
A legtöbbet rizlingből szüreteltek.... Tovább »
Legolvasottabb
Gazdag aromája van a 2000 éves bornak
Vizsgálják, hogy milyen összetevői vannak az italnak.... Tovább »
Kiderült, hogy nem egészségesek a fekete kaják
A szokatlan szín felkelti a fogyasztók érdeklődését.... Tovább »
Komlót termesztenek párizsi házfalakon
A házfalak megművelését önkéntes komlófarmerekre bízzák.... Tovább »
Húsz éve nem volt ilyen szüret Németországban
A legtöbbet rizlingből szüreteltek.... Tovább »
Olvasósarok