Ízek

Amikor a kávé megihleti a gasztronómiát

Szerző: Gusto
2018/02/11   |   19:50

A Nespresso jóvoltából idén is összegyűlnek Magyarország legjobb séfei, cukrásza, borszakértői és bártenderei.

A 2018. február 16. és 18. között megrendezett események középpontjában nem meglepő módon a kávé áll majd.

Idén harmadik alkalommal rendezik meg az Atelier rendezvénysorozatot és hozzá kapcsolódóan a Gastro Experience Centert, ahol a cél, hogy érzékszervi élményeken keresztül közelebb hozzák vendégekhez a kávét és a gasztronómiát.

Mi az Atelier?

A Nespresso Atelier a Nespresso gasztronómiai rendezvénysorozata, melyet először 2014-ben Lyonban rendeztek meg.

Azóta a világ számos városában, köztük idén harmadik alkalommal Budapesten is találkozhatnak a Nespresso rajongói a legjobb hazai és külföldi séfek által megálmodott, kávé ihlette csúcsgasztronómiai fogásokkal, és a hozzájuk illő borpárosításokkal, illetve különleges kávékoktélokkal.

Sárközi Ákos, a Borkonyha séfje (2014-ben Michelin-csillaggal tüntették ki), aki 2017-ben hazánkban az Év séfje lett például szelektált magyar termőterületekről beszerzett alapanyagok és a minőségi kávé összekapcsolásának új szintre emelésével szeretné bebizonyítani, hogy a kávé mint összetevő nemcsak a tiramisunak és más süteményeknek áll jól.

"A főzés a világ legegyszerűbb dolga, csak merni kell próbálkozni, újítani, kísérletezni. Sőt, a tökéletes étel titka gyakran egy apró, de karakteres tökéletlenség."

Legolvasottabb
Itt a magyar csokiguru újabb hat dobása
Nemzetközi szinten is kuriózumnak számít.... Tovább »
Íme a Magyarország legszebb birtoka díj győztesei
Megvannak a kategóriagyőztesek is.... Tovább »
Bott Frigyes szintet lépett
Új, biodinamikus borsorral jelentkezett.... Tovább »
Ilyen finomat se ittam még Zwackéktól
Gincunami söpör végig Európán.... Tovább »
Legolvasottabb
Itt a magyar csokiguru újabb hat dobása
Nemzetközi szinten is kuriózumnak számít.... Tovább »
Íme a Magyarország legszebb birtoka díj győztesei
Megvannak a kategóriagyőztesek is.... Tovább »
Bott Frigyes szintet lépett
Új, biodinamikus borsorral jelentkezett.... Tovább »
Ilyen finomat se ittam még Zwackéktól
Gincunami söpör végig Európán.... Tovább »
Olvasósarok