Losonci Bálint is elnyerte a mecénás program díját

2018. 03. 09., 18:19
Egyéb
8710
By

Magyarósi Éva képzőművész, Losonci Bálint borász és Villányi Dániel zongoraművész vehette át csütörtökön Budapesten az UniCredit Bank Korszakalkotók mecénás programjának díjait és az azokkal járó, három-hárommillió forintos támogatást.

Marco Iannaccone, a magyarországi UniCredit Bank általános vezérigazgató-helyettese az eredményhirdetés előtt kiemelte, hogy az első alkalommal meghirdetett programmal szeretnének visszaadni valamit annak az országnak, ahol dolgoznak. Ennek azt a formáját választották, hogy fiatal tehetségeket támogatnak, az ő elhivatottságukba, energiájukba, szenvedélyükbe fektetnek be - mondta.

Losonci Bálint borász, Magyarósi Éva animációs rendező, Villányi Dániel zongoraművész

A bank felmérést készített arról, hogy milyen ügyek fontosak ügyfeleiknek, így esett a választás a képzőművészet, a zene és a gasztronómia területeire.

Ezt követően 36 ismert szakember segítségével választották ki mindegyik terület legígéretesebb fiatal tehetségeit, majd közülük hétfős zsűri jelölte ki a kilenc döntőst.

Az Ízvilág kategória jelöltjei Csanád Márton és Simonfai Balázs, a Hara'Punk Brewing sörfőző mesterei, Losonci Bálint mátrai borász és Tóth Sándor kávés szakember, baristatréner lettek.

A Zene kategóriában Jónás Vera énekes-dalszerző, Kálnay Zsófia operaénekes és Villányi Dániel zongoraművész versengett.

A Vizuális művészet kategóriában Magyarósi Éva animációs rendező, képzőművész, Puklus Péter fotográfus, képzőművész és Szalay Péter szobrász közül választhattak a szavazók.

A jelölteket Budapesten, Győrben, Debrecenben és Kecskeméten gálaesteken is megismertették a közönséggel, amely a program mikroportálján szavazhatott kedvenceire.

A honlapra végül 120 ezer látogató kattintott rá, akik a hitelkártyás vásárlásaikkal is több mint 587 millió forintot konvertáltak át a támogatottjaik melletti pluszpontokká.

(forrás: MTI)

A kategória további hírei