Életmód

Ebben az étteremben már nincs személyzet

Szerző: Gusto
2018/03/11   |   17:28

Kiszolgáló személyzet nélküli éttermet nyitott egy híres kínai étteremlánc a kelet-kínai Csöcsiang tartomány fővárosában, Hangcsouban.

A 97 éves múltra visszatekintő Vufangcsaj elsősorban levelekbe tekert ragadós rizsgombócairól híres.

A cég az Alibaba kínai internetes kiskereskedelmi portál által működtetett, Koupej nevű szolgáltatással együttműködve indította el az első kiszolgáló személyzet nélküli éttermét.

A vendégek sorban állás nélkül, önkiszolgáló gépeknél, vagy az okostelefonjukkal egy kódot beolvasva tudják megrendelni az ételeket, amelyeket azután ételszekrényekből tudnak átvenni. A 24 órás nyitvatartással működő étteremben nagyjából három percet kell várni egy-egy fogásra és a vendégek napi ajánlatok közül is válogathatnak.

Az étterem forgalma 40 százalékkal nőtt az elmúlt hónapban. "A bérköltség ezzel szemben csökkent" - mondta Vang Sujing, az étterem vezetője, hozzátéve, hogy a személyzet létszáma a korábbi 13-ról 6-ra csökkent.

(forrás: MTI)

Legolvasottabb
Itt a magyar csokiguru újabb hat dobása
Nemzetközi szinten is kuriózumnak számít.... Tovább »
Íme a Magyarország legszebb birtoka díj győztesei
Megvannak a kategóriagyőztesek is.... Tovább »
Bott Frigyes szintet lépett
Új, biodinamikus borsorral jelentkezett.... Tovább »
Ilyen finomat se ittam még Zwackéktól
Gincunami söpör végig Európán.... Tovább »
Legolvasottabb
Itt a magyar csokiguru újabb hat dobása
Nemzetközi szinten is kuriózumnak számít.... Tovább »
Íme a Magyarország legszebb birtoka díj győztesei
Megvannak a kategóriagyőztesek is.... Tovább »
Bott Frigyes szintet lépett
Új, biodinamikus borsorral jelentkezett.... Tovább »
Ilyen finomat se ittam még Zwackéktól
Gincunami söpör végig Európán.... Tovább »
Olvasósarok