Borok

Maurer Oszkár kadarkája bekerült a világ legjobb éttermébe

Kép forrása: borrajongo.blog.hu
Szerző: Gusto
2018/03/13   |   17:44

Maurer Oszkár 2015-ös Kadarka 1880 névre hallgató bora bekerült a világ legjobb éttermébe, a Nomába, amiről épp nemrég írtunk.

Hogy került oda? A sztori röviden:

Terroir Club exportügynökségként képviseli Maurer Oszkárt (és még sok más borászt) több ország felé, így Dániában is talált neki importőrt.

Maurer OszkárMaurer Oszkár

A cég neve Winewise, a vezetőjét Stefan Jensennek hívják, van egy remek borbárja is Koppenhágában, nem meglepő módon úgy hívják: Terroiristen. Itt a borbár borlapja.

Szóval Stefan Jensen érdeme, hogy a Maurer Kadarka fölkerült a Noma étterem borlapjára.

Amúgy ő importálja Pók Tamás, Wetzer Péter és a Királyudvar borait is. És persze sok más komoly étterembe is szállít.

Küldött egy fotót, amint a Maurer Kadarka sok más nemes társával arra vár a Noma raktárában, hogy egy-egy kiváló fogáshoz felszolgálják.

„Tudomásunk szerint a világ legidősebb kadarka szőlőültetvényének a termése a palackban lévő bor” - olvasható a hátcímkén.

A Szabadka-Horgosi borvidéken az 1880-ban telepített ültetvényről szüretelte Maurer Oszkár, immár sokadik évjárata került palackba. A tőkék értelemszerűen a filoxéra vész előtti időkben eresztettek gyökeret, tehát nem amerikai alanyokra oltott szőlőről beszélünk.

Pár napja arról számoltunk be, hogy Homonna Attila Moric-project furmintja bekerült a világ második legjobb éttermébe. Az is egy jó sztori. 

Legolvasottabb
Gazdag aromája van a 2000 éves bornak
Vizsgálják, hogy milyen összetevői vannak az italnak.... Tovább »
Kiderült, hogy nem egészségesek a fekete kaják
A szokatlan szín felkelti a fogyasztók érdeklődését.... Tovább »
Komlót termesztenek párizsi házfalakon
A házfalak megművelését önkéntes komlófarmerekre bízzák.... Tovább »
Húsz éve nem volt ilyen szüret Németországban
A legtöbbet rizlingből szüreteltek.... Tovább »
Legolvasottabb
Gazdag aromája van a 2000 éves bornak
Vizsgálják, hogy milyen összetevői vannak az italnak.... Tovább »
Kiderült, hogy nem egészségesek a fekete kaják
A szokatlan szín felkelti a fogyasztók érdeklődését.... Tovább »
Komlót termesztenek párizsi házfalakon
A házfalak megművelését önkéntes komlófarmerekre bízzák.... Tovább »
Húsz éve nem volt ilyen szüret Németországban
A legtöbbet rizlingből szüreteltek.... Tovább »
Olvasósarok