Ajánljuk

Most elkészítheti élete első japán teáját

Szerző: Gusto
2018/03/18   |   17:41

A Flying Bird teaház az egyik legautentikusabb műhely nemcsak Budapesten, hanem az egész országban.

Rendszeresen szervez kreatív teaszeánszokat, amik közül ezt is jó szívvel ajánljuk azoknak, akik szeretnének túllépni a filteres teák világán.

Az április 7-i japántea-tanfolyam egy hosszabb, rendszerezett, elméleti szakasszal indul, amely a tematika szerint épül fel.

Ebben a két órában japán kistermelőknél készített képekkel és videókkal illusztrálják a teaszedés és feldolgozás lépéseit.

Ezt követően mindenki számára biztosítanak eszközöket, amelyek alkalmasak az egyes teafajták elkészítésére. Bemutatják az eszközöket és használatukat, majd együtt (mindenki magának) elkészíthetnek egy sencha, egy gyokuro és egy matcha teát.

TEMATIKA:

  • A japán teaszertartás eredete, története, kulturális háttere
  • Legfontosabb teafajták és előállítási módjuk
  • Leghíresebb termővidékek és teáik (Shincha, Sencha, Gyokuro, Matcha)
  • Japán teás eszközök és kerámiák ismertetése (jellemző formák és anyagok)
  • Az egyes teafajták fogyasztásához kapcsolódó ismeretek, elkészítési módok
  • Az elkészítést befolyásoló paraméterek: vízminőség, hőfok, áztatási idő
  • Teakészítés a gyakorlatban

A japántea-tanfolyamra itt jelentkezhetnek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

A tea a legkifinomultabb tudatmódosító

Az igazi tea itt kezdődik

Hogy kerül egy japán teaház Budapestre?

Legolvasottabb
Megvan az első 2 Michelin-csillagos magyar étterem
Íme a 2018-as magyar Michelin-csillagok. Ezekben a pillanatokban derült ki, mi a helyzet a hazai csi... Tovább »
Megvan az idei Borászok Borásza díj győztese
A Jövő Borásza és a Borászok Barátja is.... Tovább »
Pörkölt diszkófényben
Két hete nyitott az Arany Tacskó bistro.... Tovább »
Bezár a Tanti is, végleg
Már nem az a kérdés, miért veszítette el a Michelin-csillagot.... Tovább »
Legolvasottabb
Megvan az első 2 Michelin-csillagos magyar étterem
Íme a 2018-as magyar Michelin-csillagok. Ezekben a pillanatokban derült ki, mi a helyzet a hazai csi... Tovább »
Megvan az idei Borászok Borásza díj győztese
A Jövő Borásza és a Borászok Barátja is.... Tovább »
Pörkölt diszkófényben
Két hete nyitott az Arany Tacskó bistro.... Tovább »
Bezár a Tanti is, végleg
Már nem az a kérdés, miért veszítette el a Michelin-csillagot.... Tovább »
Olvasósarok