Ajánljuk

Jól indul a nyár, megvan az év fagylaltja

Kép forrása: bringatanya facebook
Szerző: Gusto
2018/05/16   |   16:56

A gyenesdiási Bringatanya - Somogyi fagylaltműhely cukrásza, Somogyi Renáta bazsalikomos málnája lett az év fagylaltja.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete szervezte versenyt kedden Szegeden tartották a Virág Cukrászdában. A megmérettetésen negyven cukrász hetvenkét fagylaltját szakmai és közönség zsűri pontozta négy kategóriában.

A tizenkét éve működő családi cukrászdában édesapjával és édesanyjával dolgozó Somogyi Renáta elnyerte a kézműves nívódíjat, és a fiatal szakember gesztenye vörösboros áfonyával fagylaltjának ítélték oda az I Love Szeged díjat is.

Bazsalikomos málnaBazsalikomos málna

Az év fagylaltját a kézműves termékek közül választották, ezek természetes alap- és járulékos anyagokkal, tejes fagylaltok esetében főzött alappal és kizárólag saját készítésű öntetekkel, pasztákkal, díszítésekkel, a hagyományos technológiai sorrendet betartva készültek, bemutatva a cukrász tudását és kreativitását.

A második kategóriában induló cukrászdák, fagylaltozók már használhattak fagylaltbázist, illetve gyári önteteket. Ezek között Pálfi Attila, a Balatonmáriafürdőn működő Florida fagyizó cukrászának kesudió datolyalekvárral fagylaltja kapta az aranyérmet.

Az alapanyaggyártók és -forgalmazók versenyében az első helyet Andok Tamás (Aromitalia - Nectar Kft.) homoktövis fagylalt zabkeksszel és virágporral elnevezésű készítménye nyerte el.

Megválasztották az év "M" fagyiját is, a hozzáadott cukor, glutén-, laktóz- és tejfehérjementes finomságok között Hajdú Zoltán (Ken Carpathia Kft.) narancsos mandula fagylaltja lett a legjobb. A zsűri szerint ezek a termékek évről-évre egyre jobb minőségűek, már csak a szakavatott kóstolók tudják megmondani, hogy cukorpótlóval készültek.

A közönségdíjat Sztaracsek Ádám (Jánoska cukrászda) Hunyadi gesztenyés fagylaltja kapta.

(forrás: MTI)

Legolvasottabb
Mégsem a cukor az elhízás oka
Számos tanulmány szerzője a szénhidrátokat, mások a fehérjét hibáztatják.... Tovább »
Nagyon állat ez az irsai
Na, de ki volt Irsai Olivér?... Tovább »
Négy érmet nyertek a Kreinbacher-pezsgők a pezsgő vb-n
Kihirdették a legjelentősebb nemzetközi pezsgőverseny, a Champagne és Pezsgő Világbajnokság (CSWWC) ... Tovább »
Íme a tökéletes fröccsbor
Lényege a szomjoltó, savankás íz.... Tovább »
Legolvasottabb
Mégsem a cukor az elhízás oka
Számos tanulmány szerzője a szénhidrátokat, mások a fehérjét hibáztatják.... Tovább »
Nagyon állat ez az irsai
Na, de ki volt Irsai Olivér?... Tovább »
Négy érmet nyertek a Kreinbacher-pezsgők a pezsgő vb-n
Kihirdették a legjelentősebb nemzetközi pezsgőverseny, a Champagne és Pezsgő Világbajnokság (CSWWC) ... Tovább »
Íme a tökéletes fröccsbor
Lényege a szomjoltó, savankás íz.... Tovább »
Olvasósarok