Minden napimádónak ott a helye
Egy éve új dizájnt kaptak a St. Andrea borok.
Az új címkék világképe emelkedettséget, nemességet, értékközpontúságot, szakrális attitűdöt sugall. Ipacs Géza dizájner szerint ezek a vignyetták hitelesebben idézik meg Lőrincz Gyuri szellemiségét, a vallásosságát, érzékenységét, szofisztikált gondolkodását, az értékteremtésbe vetett hitét.
A szakrális attitűd a belépő borok szintjén is visszaköszön. A Napbor címkéje megőrizte korábbi napsárga színét, de a felülete miatt (dombornyomás, aranyozás) jobban kidomborodik most a nemessége.
Miért is mondom mindezt? A megfejtés egyszerű. A St. Andrea pincészet idén újra megrendezi immár hagyományos nyárköszöntőjét, a Napbor Ünnepet, amelyen napsárgába borul a szőlőbirtok.
Június 15-én déltől este 22 óráig egész napos programmal, borkóstolóval, pincelátogatással, zenei programokkal és a Macok Bisztró finomságaival várják vendégeiket Lőrincz Gyuriék.
További részletek itt.
A közelgő esemény inspirált, hogy kipattintsam a friss, 2023-as Napbort.
A St. Andrea belépő fehérbora olaszrizling, chardonnay és sauvignon blanc tartályban erjedt és érlelt házasítása.
A korty vibráló és elegáns egyszerre, meglepően krémes-olajos, ami a vártnál mélyebb tartalmat ad ennek a tételnek.
Illatban őszibarack, alma, szőlővirág, egres, grapefruit, csalán.
Ízben a gyümölcsösség meghatványozódik és a nemesre csiszolt savakkal együtt igazi nyári borrá avanzsál a pohárban.
A szóda is jól áll neki, szerintem a kisfröccs (1 dl bor 1 dl szódával) formátum passzol hozzá leginkább.
Fotó: gusto.hu