Nekünk ez a bor a húsvét
Paloznak, Homola Borterasz. Süt a nap. Húsvét van. A húsvétnak Balaton-illata van. 100% Balaton.
Most konstatálom csak, ahogy leírom, hogy évek óta ezzel a borral nyitom meg privát tavaszomat.
A szőlő is nyitogatja már a szárnyait.
Ücsörgünk a Homola Borteraszon egy könnyű biciklitúra után. Kint és bent a nagy kékség.
Még a poharat is úgy sikerült lencsevégre kapni, mintha tényleg a Balatonból mertünk volna.
Ez a mi kék borunk! Haha.
A 2018-as 100% Balaton tramini, szürkebarát és olaszrizling finom, kényes egyensúlyára épül. Illatában a tramini rózsája dominál, de ott egy kis zöld mandulahéj az olaszból és a gyümölcsös „édes” érzet a szürkebarátból.
Ahhoz képest, hogy üdítően 12, 5% az alkoholja, és ahhoz képest, hogy a könnyű, egynyári borok egyik etalonjáról van szó, most mintha teltebb, vastagabb lenne, mint korábbi évjárataiban.
Krémesebb a szerkezete is. A korty puha, de végig ott bizsergetik a finom savak.
Fröccsidea. Szódával bármilyen arányban megviccelve pazar, virágos-gyümölcsös hűsítő.
Ebben a borban nemcsak a fajták vannak egyensúlyban, hanem a marketing és a valóság is.
Tényleg 100% Balaton.