Az évszázad borrablása egy Michelin-csillagos étteremben

2021. 11. 03., 20:01
Borok
7674
By Gusto

A titokzatos pár 45 palack nagyértékű borral sétált ki az étteremből.

Mint egy akcióthriller. Kedd este egy negyven év körüli, feltehetőleg parókát viselő, jól öltözött nő jelentkezett be az Atrio Hotel és Étterembe a spanyolországi Cáceresben. A nő angolul beszélt és svájci útlevéllel igazolta magát, ami valószínűleg hamis volt. 

Aznap este a szálloda két Michelin-csillagos éttermében vacsorázott egy férfival, majd látogatást tettek a borospincében. Éjjel fél kettőkor szóltak a recepciósnak, hogy szeretnének még valami ételt rendelni. A hotel munkatársa megígérte, hogy intézkedik, kis türelmet kért tőlük, majd magukra hagyta őket. 

Ez alatt a tizenöt perc alatt a férfi 45 palack rendkívül értékes bort pakolt ki az étterem pincéjéből, többek között a Château D'Yquem 1806, 1883, 1884, 1891, 1899, 1900 és 1901-es évjáratait. Az 1806-os muzeális bor önmagában 350 ezer eurót ér, az ellopott palackok összértéke megközelíti a kétmillió eurót.

A pár szerda hajnalban, öt órakor hagyta el a szállodát, a lopást csak csütörtökön fedezte fel a két tulajdonos, Toño Pérez (az étterem séfje) és élettársa, José Polo. Polo szerint a tolvajok pontosan tudták, mit kell elvinniük, és valószínűleg megbízásból követték el a bűncselekményt. A hotel-étterem üzemeltetőit nagyon lesújtották a történtek, nem csak az anyagi kár miatt, hanem mert a muzeális borok a hotel, sőt a város történelmének részét képezték. 

Forrás: www.zdf.de / A kép illusztráció, forrása: pxhere.com