Ez a borászat egy megvalósult álom

2020. 10. 23., 13:11
Borok
3569
By

A vendéglátásban már mindent elért, a borászat területén azonban szeretne tovább fejlődni. A badacsonyörsi pincészet tulajdonosának, Váli Péternek nagy tervei vannak.

Mit tart karrierje csúcsának?

Hogy részt vehettem a magyar vendéglátóipari élet egyik meghatározó szereplője, az Eventrend Group felépítésében. A másik nagy büszkeség számomra, hogy 2000-ben hobbiborászként indulva belevágtam a borászatom felépítésébe, ma pedig már 10 hektáron gazdálkodhatunk.

A mindennapi teendők mellett borászként és szőlészként is részt veszek a borok készítésében, így különösen nagy örömmel tölt el, hogy boraim nagy népszerűségnek örvendenek a hazai kifinomult borrajongók körében – sőt egyes tételek külföldön is egyre ismertebbek.

Milyen távra tervez?

Az életre és arra, hogy a 4 gyermekem számára is megteremthessem a lehető legjobb feltételeket.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

Úgy érzem, hogy a vendéglátás területén már mindent elértem, amiről valaha álmodtam. A borászat területén azonban szeretnék tovább fejlődni: a célom az, hogy a bio és organikus borok sorában az egyik meghatározó borászat lehessen a miénk itthon.

Ami pedig mindennél fontosabb: a gyermekeim számára olyan példát mutatni, hogy önállóan tudjanak boldogulni az életben és megküzdeni a vágyaik megvalósításáért. Magamnak pedig nem is kívánhatnék többet, mint leélni az életemet a feleségemmel, aki nem csak az életben, de a szakmai sikereimben is társam.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

Az üzleti életben Nagy Gábortól és Kőrössy Zoltántól. A borászat területén dr. Csizmadia András professzortól és a természettől.

Mivel motiválja a kollégáit?

Leginkább példamutatással. A mindennapi munkafolyamatok minden lépésében részt veszek, így együtt éljük meg a munka örömeit és nehézségeit.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

A vendéglátásban kezdtem a szakmai pályafutásom, a 20 éve indult borászat felépítése számomra az új kihívás, ami egy életre szól. Egy megvalósult álom, ahol évről évre igyekszem fejlődni és közelebb kerülni a céljaim eléréséhez.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

Személyesen.

Mire sajnálja az idejét?

Facebookra, az online kapcsolattartásra és a televízióra.

Mivel lehet felbosszantani?

Kevés dologgal, de a nemtörődömséggel, az erkölcstelenséggel és a hálátlansággal nagyon. A tiszta és hulladékmentes környezet például az egyik szívügyem: a kollégáimmal és a családommal rendszeresen szedjük a szemetet, így egy-egy szemetelő ember látványa nagyon fel tud dühíteni.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

Igazából bármilyet. A szemétszedés mellett az ajkai vörösiszap-katasztrófa kirobbanásakor az elsők között voltunk, akik az emberek mentésére siettek. Szeretek segíteni másoknak, de mostanában már inkább a közvetlen környezetemben élőkre fókuszálok.

Mire nem sajnálja a pénzt?

Nagyon-nagyon jó borokra, kiemelkedő ételekre és élményekre.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

A badacsonyi teraszon ülve pipázás és a kéktúrák, amikor több napon keresztül csak járjuk a természetet.

(Az interjú az uzletem.hu engedélyével jelent meg. Képek forrása: válibor facebook)