Idén is lesz grandiózus spanyol borkóstoló

2020. 02. 03., 19:04
Borok
1088
By

A 2019 májusában először megrendezett, nagy sikerű, grandiózus spanyol borkóstoló után nem volt kérdés: jöhet a folytatás! 2020. május 15. Stefánia Palota, Budapest.

A Duna Palotát kinőve a második Fiesta de Vinóra a Stefánia Palotába költöznek az ibériaiak.

Ami biztosan várható:

Egy belépővel az összes kiállító borát lehet kóstolni a nyitva tartás teljes ideje alatt (2020. május 15-én, 12.00–21.00).

A Fiesta de Vinón spanyol pezsgők versenyeznek majd piaci versenytársaikkal. Igazi meccshangulat lesz Szeredi Zsolttal, a sztorikból kifogyhatatlan Vino Castillo borkereskedés-tulajdonossal és B. Németh Péter sportriporterrel.

Spanyolországban a Guía Peñín az, ami az amerikaiaknak Robert Parker vagy a briteknek Jancis Robinson.

Az ország legmérvadóbb borkalauza, amelynek magas értékelése a legkomolyabb elismerés. A 90 vagy annál magasabb pontot elért borokat a borkommunikációt forradalmasító Santiago Rivas-Muñoz sztárblogger mutatja be, aki extrém előadásmódja és megvesztegethetlensége miatt kivívta a spanyol borászok megbecsülését.

Élményterápia Pedro Ballesteros Torres MW-vel.

Az ikonikus spanyol borvidékeket a legnevesebb spanyol Master of Wine mutatja be, aki sziporkázó előadó, és nem mellesleg az EU egyik legfontosabb pozíciójú környezetvédelmi szakembere. Mi a legjobb Galíciában és miért? Mi az andalúzok kincse? Miért hódította meg a világot Rioja és miért tartják mégis sokan elegánsabbnak Ribera del Duerót? Ezekre a kérdésekre biztosan választ kapunk.

Jegyek és még több info itt.