Legendás borozót indít újra Figula és az Oliva étterem

2020. 07. 16., 11:53
Borok
7811
By

Július 17-én 15.30-kor emléktábla-avatással egybekötött megnyitó után újra élettel telik meg a legendás balatonfüredi Tölgyfa Csárda.

A füredi városképet alapjaiban meghatározó épületegyüttest, melynek része egy pazar balatoni panorámás Borkert és két több száz éves pince is, a Figula család újította fel, megőrizve az épület eredeti állapotát.

Az újraéledő borozó csodálatos környezetben, a vidék legjobb dűlőiből származó kiváló borokkal, és a veszprémi Oliva étterem helyi alapanyagokból készített hidegtálaival, magyaros “tapas-konyhával” várja az idelátogatót.

A pénteki nyitás nem csupán egy kellemes borturisztikai központ működésének elindítása, hanem tisztelgés egy többszáz éves tradíció előtt is. Az emléktáblát Csizmazia Darab József, a híres magyar szőlőnemesítő fia avatja fel.

Ennek a tősgyökeres füredi családnak a tulajdonában volt anno a „nagypince” épülete, és a Tolnay családdal (Figula család ősei anyai ágon) telekszomszédok voltak, nem mellesleg mindkét családfő meghatározó szerepet játszott az észak-balatoni szőlészet és borászat területén.

(forrás: sajtóanyag)

A kategória további hírei