Az egyik legjobb rozé pezsgőt Tokajban készítik
Tokajban Sauskáék készítettek először rozé pezsgőt és máig övék a legjobb. Most a fehér Brut rozétestvérével jelentkeztek.
Fele furmint, másik fele chardonnay, hárslevelű és pinot noir házasítása.
Természetesen tradicionális módszerrel készült, több mint 15 hónapig érett palackban.
A szőlő 100%-ban tokaji területekről származik, a Medve-, Birsalmás, Úrágya és Istenhegy-dűlőkből, valamint a Padihegyről.
A dosage: 9 gr/liter
Gyönyörű lazacszín. Illata gyümölcsarzenál: eper, meggy, cseresznye, de ahogy nyílik, meg-megvillan a rózsa is.
Szépen buborékol, a habzás hamar krémes textúrává szelídül.
A korty élénk, elegáns, kellemesen száraz, a gyümölcsösség zabolátlanul intenzív.
8-10 fokon érdemes fogyasztani. Remek aperitif, de finom fogások mellett is jól teljesít. Mi sütőtökös rizottóhoz kóstoltuk. Szerették egymást. De még a sült kacsacombbal is megtalálta az összhangot.