Az egyik legjobb rozé pezsgőt Tokajban készítik

2019. 12. 12., 16:12
Buborékláz
2052
By

Tokajban Sauskáék készítettek először rozé pezsgőt és máig övék a legjobb. Most a fehér Brut rozétestvérével jelentkeztek.

Fele furmint, másik fele chardonnay, hárslevelű és pinot noir házasítása.

Természetesen tradicionális módszerrel készült, több mint 15 hónapig érett palackban.

A szőlő 100%-ban tokaji területekről származik, a Medve-, Birsalmás, Úrágya és Istenhegy-dűlőkből, valamint a Padihegyről.

A dosage: 9 gr/liter

Gyönyörű lazacszín. Illata gyümölcsarzenál: eper, meggy, cseresznye, de ahogy nyílik, meg-megvillan a rózsa is.

Szépen buborékol, a habzás hamar krémes textúrává szelídül.

A korty élénk, elegáns, kellemesen száraz, a gyümölcsösség zabolátlanul intenzív.

8-10 fokon érdemes fogyasztani. Remek aperitif, de finom fogások mellett is jól teljesít. Mi sütőtökös rizottóhoz kóstoltuk. Szerették egymást. De még a sült kacsacombbal is megtalálta az összhangot.