Ha meg akarja ismerni a champagne világát, ezzel kezdje

2021. 12. 05., 17:40
Buborékláz
4589

A Deutz Brut Classic illata virágfesztivál. Később egzotikus fehér húsú gyümölcsök arzenálja, szárazpróbájában pirítós, mandula és marcipán versenyez egymással.

William Deutz 1838-ban alapította pezsgőházát Aÿ-ban, az egyik legnagyobb presztízsű grand cru termőhelyen, amely azóta is a legjobb nevű házak egyike.

46 hektárnyi saját művelésű területük mellett mintegy 250 hektárról szüretelnek szuper minőségű szőlőt. Komoly készletet halmoztak fel alapborokból és réserve tételekből, a házasításnál a pincemester, Michel Davesne mellett Fabrice Rosset elnök-vezérigazgató is szerepet vállal. 

Mészkőbe vájt pincejárataikban az érlelés minimum három évig, a presztízs cuvée-k esetében 7-10 évig tart, ennek köszönhető a Deutz pezsgők kivételesen selymes habzása. Megkülönböztető jegyük az elegáns, egyedi palackforma.

A DEUTZ BRUT CLASSIC belépő a champagne világába. 

A somlói Kreinbacher pincészet nemcsak saját pezsgőivel dob nagyot a magyar borpiacon, hanem azzal is, hogy Champagne legjobbjait hozza ide. Mint például a Deutz szortimentjét.

Nem szeretjük az agresszíven élesztős pezsgőket. Ebben csak virág és gyümölcs, ásvány és egészen finom krémes textúra van. A mi pezsgőnk.

Alapanyagát a legjobb minőségű szőlőkből válogatták a legszuperebb cru területekről. 1/3 pinot noir, 1/3 chardonnay, 1/3 pinot meunier alkotja. Legalább 20% réserve bor van a házasításban.

Csodás, finom, apró buborékok gyöngyözése alkotja a krémes textúrát. Illatban fehér virágok (akác, fehér orgona, fehér ibolya) és fehér húsú gyümölcsök (őszibarack, grapefruit, mangó). Ízben a gyümölcsök dominálnak, a virágok háttérbe vonulnak, a finom ásványiság is szót kér. Minden kortya kifinomult és arisztokratikus. 

Beszerezhető a Bortársaságnál.

Fotók: gusto.hu