Már nem champagne-t locsolnak a bajnokok a Forma 1-ben

2021. 03. 16., 10:17
Buborékláz
4288
By

Utolérte a változás szele a Forma-1 világát is: az eddigi champagne helyett ezentúl legalább három éven keresztül olasz pezsgővel koccintanak majd a nagydíjak legjobbjai. 

Az új szerződés értelmében az idei, március végén induló szezonban már nem champagne-t locsolnak a bajnokok a Forma 1-ben, hanem a Ferrari Trento pezsgős palackjait pukkantják majd a pódiumon.

Az egyezséget három szezonra írták alá. Amióta csak létezik a száguldó cirkusz, eddig mindig champagne-nyal ünnepelték a győzelmet a legjobbak, igaz, 1980-ban a monzai nagydíjon egyszer már rivaldafénybe kerültek a Ferrari pezsgői is.

Ennek fényében Matteo Lunelli, a Ferrari Trento CEO-jának szavai érthetőek: “egy csodálatos kalandnak nézünk elébe” – mondja, és egyúttal reméli, hogy hosszútávon a globális eladási mutatók kétszeresére nőnek majd.  Stefano Domenicali, a Forma 1 CEO-ja szerint a sportág méltó képviselőre lelt a Ferrari Trentóban, amely márkanév már hosszú idők óta jelenti Olaszországban a kiválóság szinonímáját.

Jelenleg még nem lehet tudni, melyik Ferrari-pezsgőt láthatjuk viszont a pódiumon. Valószínűleg egy egyedi címkés Jeroboam palackos Blanc de blancs lesz a befutó termék – ez legkésőbb március 28-án, a bahreini nagydíjon kiderül.

Jó hír, hogy a pezsgőélményért nem muszáj Forma 1-et nyerni, hiszen itthon is beszerezhetőek a Ferrari díjnyertes (részletes lista itt) palackjai az aborbolt.com kínálatából, akár a szóban forgó Jeroboam Blanc de Blancs is.