Négy érmet nyertek a Kreinbacher-pezsgők a pezsgő vb-n

2018. 07. 11., 19:13
Buborékláz
6949
By

Kihirdették a legjelentősebb nemzetközi pezsgőverseny, a Champagne és Pezsgő Világbajnokság (CSWWC) idei díjazottjait.

A hazai pezsgők kimagaslóan szerepeltek: a somlói Kreinbacher Birtok két évjáratos magnum pezsgője aranyat, két további tradicionális pezsgője ezüstérmet kapott.

Fotó: Talabér Géza

A vb zsűrijében az alapító, Tom Stevenson mellett elismert specialisták, köztük egy hazai szakértő, Márkus György pontozott.

2018-ban összesen 18 ország szerepel arannyal az éremtáblázaton, köztük Magyarország. A somlói Kreinbacher Birtok két évjáratos, magnum pezsgőjének is aranyat ítélt meg a zsűri:

a Prestige Brut 2013 Magnum 100% furmintból készült, több mint három évig érleltek. A Brut Classic 2015 Magnum pedig ősszel debütál majd a piacon. 

Szintén furmint és chardonnay alapú, tradicionális módon készített pezsgőik, a Prestige Brut és a Brut Classic egyaránt ezüstérmet kaptak, ezzel a Kreinbacher Birtok eddigi legjobb eredményét érte el a vb-n.

A Kreinbacher Birtok fontos célja, hogy a hazai gasztronómia fejlődésével párhuzamosan tovább erősítse edukációs törekvéseit. A Birtok a bor- és pezsgőkészítésben szerzett tapasztalatait az felsőoktatáson keresztül a jövő generációi számára is szeretné közvetíteni, ezért stratégiai együttműködést folytat a Széchenyi István Egyetemmel.

Fotó: Juhász Bogi

A közös képzési és kutatási feladatokhoz az Egyetem komplex módon, több szakmai területen járul hozzá (a turizmus, a kapcsolódó informatikai és műszaki, illetve agrárképzés bevonásával).