Sikeres pezsgőfajták a világban

2022. 07. 10., 13:34
Buborékláz
4567
By Gusto

A PEZSGŐKONFERENCIA évről-évre egy-egy fő téma köré építi tematikáját, amelyen keresztül a legértékesebb hazai és nemzetközi példákat, jó gyakorlatokat kívánja bemutatni. A negyedik konferencia a „Sikeres pezsgőfajták a világban” címmel ígér nagyszerű előadásokat, masterclassokat és kóstolókat a crémant-tól a pét-natig, a proseccótól a caváig és a pezsgős koktélokig szeptember 1-re.  

Érdekes és érthető előadásokat hallhattunk az eddigi években is a legjobb hazai pezsgőtermelőktől és a világ abszolút élvonalába tartozó pezsgőházak csúcsvezetőitől Deutz-től Ferrariig és Bruno Paillard-tól kezdve, Ruinarton keresztül a Bollingerig. 

A 2022-es konferencián sem lesz ok panaszra, amikor is a világ legsikeresebb pezsgőfajtáit járják majd körbe a szervezők. Joan Vendrell-től (Vendrell Olivella - Mas Gomà) megtudhatjuk, hogy milyen irányba változik a cava világa, Elzászból pedig a méltán híres crémant-t ismerhetjük meg. Két rendkívül izgalmasnak ígérkező (kóstolókkal egybekötött) masterclass is lesz: Reims-ből a Champagne Palmer & Co-tól Arthur Camut érkezik majd, Kelemen András (Bortársaság, Borsuli) jóvoltából pedig a prosecco-ról tudhatunk meg mindent.

Giorgio Delgrosso (az OIV vezető statisztikusa) világpiaci pezsgőértékesítésről szóló előadása pedig egyszerűen minden szakmabelinek nélkülözhetetlen információforrás. Külön várjuk a néhány éve „Jövő Borásza” címet elnyert Homoky Dorka előadását a pét-nat-ról, és Rédli Ádám (head bartender, MÚZSA BAR) prezentációját a pezsgős koktélokról. A kerekasztal keretein belül pedig igazi nagyágyúk „csapnak majd össze”. 

A kiemelt kóstolók mellett a konferencia másik fő jellegzetessége a Pezsgőünnep. A szakmai program zárása után ugyanis a szervezők „nem engedik el a vendégek kezét”, hanem egy minifieszta keretein belül mutatják meg a buborékos italok igazi varázsát: lesz vezetett Champagne- és pezsgőkóstoló, amelyhez csúcsgasztronómiai remekeket kínálnak, mindezt fantasztikus élőzene kíséretében; a szabad programhoz pedig az openbarba a hazai és nemzetközi pezsgővilág remekeit ígérik a rendezők. A részletes program megtalálható az esemény weblapján.