Borok

Megszületett a Tokaj Oremus első dűlőszelektált száraz bora

A kép illusztráció
Szerző: Gusto
2021/01/22   |   16:05

Különleges atmoszférájával, andezites altalajával, hatvanéves, bakműveléses tőkéivel a Petrács-dűlő kétségkívül a Tokaj Oremus gyöngyszeme.

A tőkesűrűség és a lejtő meredeksége miatt ezt a területet gépekkel művelni lehetetlen, az ültetvényen lovak segítik az emberek munkáját. Régi álom vált valóra, amikor erről a nagyszerű adottságokkal rendelkező területről 2017-ben elkészítették a pincészet első dűlőszelektált furmintját.

A kézzel szedett fürtöket kíméletesen préselték, majd a bort francia és magyar tölgyfa hordókban 8 hónapig finomseprőn tartották, és az első 3 hónapban fel is keverték a seprőt. A 8 hónap letelte után a bort rozsdamentes tartályokba fejtették, ahol újabb fél évet pihent a palackozásig.

Fotó: Szabó BenceFotó: Szabó Bence

A Petrács 100%-ban furmintból készül. Nagy formátumú, széles, gazdag bor, amely egyediségét főként a területnek köszönheti, ahol született. Szerkezete tömör, ízében a gyógynövényes, körtés, almás jegyeket határozott sósság kíséri, amely kristálytisztán mutatja a termőhely karakterét. 

Legolvasottabb
Arab almás süti – egyszerűen egzotikus
Egy csepp vaj vagy olaj sincs benne, és a cukormennyiség is visszafogott.... Tovább »
Olasz joghurttorta, életem legjobb receptje
Ők aztán tudják, mivel kényeztessék magukat.... Tovább »
Az egyetlen szőlőfajta, amit sosem fogok megérteni
Badacsony emblematikus, őshonos szőlője.... Tovább »
Legolvasottabb
Arab almás süti – egyszerűen egzotikus
Egy csepp vaj vagy olaj sincs benne, és a cukormennyiség is visszafogott.... Tovább »
Olasz joghurttorta, életem legjobb receptje
Ők aztán tudják, mivel kényeztessék magukat.... Tovább »
Az egyetlen szőlőfajta, amit sosem fogok megérteni
Badacsony emblematikus, őshonos szőlője.... Tovább »
Olvasósarok