Borok

Szeretik a furmintot Londonban

Szerző: Gusto
2021/02/17   |   21:26

Idén már harmadszor mutattak be magyar furmintokat a Furmint February-n az Agrármarketing Centrum (AMC) és a Wines of Hungary UK kommunikációs ügynökség közös szervezésében.

A mostani rendezvényen Londonban több mint százan, a topgasztronómiában dolgozó sommelier-k és a szaksajtó képviselői vettek részt.

A Caroline Gilby Master of Wine és Isa Bal Master Sommelier szakértők által moderált online mesterkurzuson a résztvevők megismerkedhettek a furmint történelmével, a szőlőfajta jellemző termőterületeivel és a belőle készült borok jellegzetességeivel, valamint 21 magyar borászat különböző stílusban készült furmintjaival.

A termelők exporttevékenységének támogatására létrejött előadásokat online közvetítették, a résztvevők a nekik előzetesen megküldött mintapalackokkal a saját otthonaikból csatlakoztak a borkóstolóhoz.

Forrás: MTI / nyitókép: pxhere.com

Legolvasottabb
Arab almás süti – egyszerűen egzotikus
Egy csepp vaj vagy olaj sincs benne, és a cukormennyiség is visszafogott.... Tovább »
Olasz joghurttorta, életem legjobb receptje
Ők aztán tudják, mivel kényeztessék magukat.... Tovább »
Az egyetlen szőlőfajta, amit sosem fogok megérteni
Badacsony emblematikus, őshonos szőlője.... Tovább »
Legolvasottabb
Arab almás süti – egyszerűen egzotikus
Egy csepp vaj vagy olaj sincs benne, és a cukormennyiség is visszafogott.... Tovább »
Olasz joghurttorta, életem legjobb receptje
Ők aztán tudják, mivel kényeztessék magukat.... Tovább »
Az egyetlen szőlőfajta, amit sosem fogok megérteni
Badacsony emblematikus, őshonos szőlője.... Tovább »
Olvasósarok