Új-Zélandról indul a húsvéti nyuszi

2021. 03. 30., 19:37
Gasztrohírek
3793
By

Hova? Az óbudai anyaotthonba.

Február közepén indult a GLÉDA vendéglő és az új-zélandi ANZIL Hungarian Restaurant közös akciója, amelynek keretében Új-Zélandon jótékonysági vacsorákat rendeznek, az adományokból pedig a GLÉDA hetente egyszer teljes menüt főz és szállít ki az óbudai anyaotthon lakóinak – így biztosítva pár nap munkát a kollégáiknak.

Az akcióhoz azóta többen is csatlakoztak a világ mindkét végén, így nem csak a rendszeres főzés folytatódhat, hanem külön húsvéti csomagokat is összeállítanak az adományokból.

„A csomagba fogyasztásra kész, főtt, szeletelt sonkát, keménytojást és tormakrémet készítünk Gléda-stílusban, a tarjáni Szilvi Zöldség pedig újhagymát és friss retket tesz bele. A foszlós kalácsot Szabi a Péktől szerettük volna rendelni, de ő sem fogadott el pénzt, inkább 100 kalácsot süt az ajándékokhoz. A gyermelyi székhelyű Kreatív Ajándék pedig saját kézzel elkészíthető, kifesthető fa-figurákat és játékokat rejt a csomagba, hogy maradandó ajándékot is hozzon a nyuszi” – sorolja Kerekes Sándor, a Gléda Vendéglő séf-tulajdonosa.

Az ANZIL Hungarian Restaurant adománygyűjtő akciójához Új-Zélandon már csatlakozott az Aucklandi Magyar Klub és a magyar ízeket készítő Szilvia’s Little Kitchen, így az anyaotthon lakói egy hónapig még biztosan élvezhetik a világot átívelő gondoskodást, hiszen „aki szeret, az etet!”

KAPCSOLÓDÓ CIKK

A világ két végéről fognak össze a magyar vendéglősök

Forrás: Megyeri Sára