Nemzetközileg elismert séfet igazolt a FELIX Kitchen & Bar

2021. 07. 19., 19:39
Étterem
6146
By Gusto

Tovább emeli a tétet a FELIX Kitchen & Bar: Jeremy Cayron személyében francia séfet igazoltak, aki a világ legizgalmasabb éttermei és top hotelei után most ismét Magyarországon bizonyít. A már ismert hármas: Petar Loncar, Czinki Tamás és Ódor András mellé így még egy nemzetközileg elismert szakember érkezik.

A séf már egészen fiatalon kimagasló színvonalú éttermekben tudott elhelyezkedni. Először Monacóban, a Hotel de Paris étteremben, majd Alain Ducasse ikonikus helyén, a XV. Lajosban, amit a Le P'tit Polyte Michelin-csillagos étterem követett.

Paco Perezzel, az öt Michelin-csillagot magának tudható katalán séffel is dolgozott együtt Spanyolországban és Berlinben, ahol az 5. Paco Perez étterem megnyitásában segédkezett. Ezt az időszakot tartja a legmeghatározóbbnak az életében, hiszen a mai napig Perez elképzelései, gasztronómiája áll hozzá a legközelebb. 

Chef Jeremy több mint 20 éves gasztronómiai tapasztalattal és tudással a háta mögött érkezett újra Budapestre, hogy a FELIX Kitchen & Bar konyháját egészen új szintekre emelje. Hosszú pályafutása alatt megfordult a világ vezető éttermei mellett több hotelben is, korábban hazánkban is dolgozott már a Sofitel Hotel, Paris Budapest éttermében. Az utóbbi években executive séfként több hotel konyháját is vezette: Sofitel Budapest, Sofitel Bangkok, Fairmont Baku, Sofitel Cairo.

Az izgalmas éttermi munkák mellett nagy élmény volt számára több hírességnek is főzni, akiknek gyakran voltak különleges kéréseik az ételeket vagy éppen a helyszínt illetően. Vendége volt már Brad Pitt, Mariah Carey, Bill Clinton, Al Gore, Emanuel Macron és még számos fontos állami tisztviselő, a legkülönbözőbb országokból.

Francia konyha és családi hagyományok

Gyerekként nagymamája konyhájában leste el a francia konyha alapjait, ahol hamar megtanulta, hogy a minőség mindig előbbre való a mennyiségnél. A minőséget pedig az igazán friss szezonális összetevők és az a tökéletes ízkombináció jelenti, amit a használatukkal el lehet érni. Chef Jeremy St.Tropez mellől származik, Dél-Franciaország gazdag kulináris kultúrája is már garancia a nevére.

A séf számára a gasztronómia egy véget nem érő felfedezőút, ahol most a FELIX Kitchen & Bar a következő állomás. Bárhol fordult is meg a világban, mindig inspirálódott a helyi konyhából és az ott elérhető alapanyagokból, ezekkel alkotta meg saját éttermi világát. Ez most sem lesz másként, hiszen a séf már elkezdte felkeresni a legjobb hazai termelőket és nemzetközi beszállítókat, hogy személyesen találkozzon velük, és tesztelje termékeiket. 

Jeremy Cayron bemutatkozó videóját itt nézheti meg.

A FELIX-ben hamarosan egy általa csak ‘Inspirations and Memories’ elnevezésű menüvel debütál, amihez a francia konyha mellett utazásai is ihletet adtak Ázsiától Európáig.