A chocoMe beveti őszi újdonságait

2021. 08. 31., 20:50
Gasztrohírek
2298
By Gusto

A folyamatosan bővülő, jórészt díjnyertes csokoládékból álló termékpalettán augusztus 30-ától a Petit 9 új ízei, táblás csokoládékülönlegességek, valamint a tavasszal bevezetett, hatalmas sikert aratott chocoMe Jam újabb verziója is megtalálható.

A Petit termékcsalád tavaly debütáló, 9 darabos, gin ízesítésű változata után most ezzel azonos, 9-es kiszerelésben tér vissza a Petit 21 legnépszerűbb íze, a Falatnyi étcsokoládé lapocskák málna töltelékkel.

A család teljesen új ízvilágú termékkel is bővül: a Falatnyi tejcsokoládé lapocskák sós pisztácia töltelékkel alapját a manufaktúra által most először alkalmazott francia Cacao Barry 38%-os tejcsokoládéja jelenti, amely a csokoládémágus, Mészáros Gábor szerint tökéletesen harmonizál a lágy pisztácia töltelékkel, melyet egy csipet Maldon só tesz még izgalmasabbá. 

A klasszikus táblás csokoládék híveire is meglepetések várnak. Két új csupa magvas összeállítás jelenik meg a palettán: Étcsokoládé: pekándió-szicíliai mandula-Piemonte-mogyoró, valamint a Fehércsokoládé: pekándió-brontei pisztácia-Piemonte-mogyoró.

A tejcsokoládé rajongói is örülhetnek. A chocolatier egyik személyes kedvence is elérhetővé válik a chocoMe választékában. Végtelenül egyszerű kreáció, ám a három összetevő páratlan alapanyag-minőségének és a megfelelő arányok használatának köszönhetően felejthetetlenné válik - ez a tejcsokoládé Maldon sóval, dupla adag Piemonte-i mogyoróval. 

Két magvas-gyümölcsös párosítás is megjelenik, ahol a csokoládé, az olajos magvak és a gyümölcsfélék verhetetlen harmóniája teszi egyedülállóvá az összeállításokat: az egyik a Tejcsokoládé: aranymazsola-vörösáfonya-Piemonte-i mogyoró, a másik a Tejcsokoládé: fahéj-őszibarack-Piemonte-i mogyoró.

A csokoládékülönlegességek mellett új lekvár is bemutatkozik. A sikertermékké vált mangó-ananászhoz most új családtag társul, Málna & yuzu ízben. A korábban már a Fruité gyümölcszselé válogatásból megismert, egyszerre zamatosan édes és frissítően fanyar ízkombináció Mészáros Gábor egyik kedvence ízpárosítása. Ez adott inspirációt a manufaktúra második lekvárjának elkészítésénél, amely szintén az új évszak igazi ínyenc ajándékának ígérkezik. Gyümölcstartalom: 72,2%.