A cukrászat minden szinten művészet

2022. 03. 11., 21:38
Gasztrohírek
7092
By Gusto

Angol nyelven indult államilag akkreditált cukrászsegéd-képzés a Culinary Institute of Europe szervezésében.

A kurzus naprakész tudást ad a résztvevőknek a hazai és külföldi oktatógárdának köszönhetően, az alaptechnikákra és aktuális trendekre épülő modulokon túl pedig az angol nyelv biztosítja, hogy nemzetközileg is versenyképes tudást szereznek meg a résztvevők.

A február közepén 10 fővel indult első évfolyamon a kilenc magyar diák mellett egy amerikai résztvevő is van. 

A képzés egy félévet ölel fel, ami 600 45 perces tanórát foglal magába, ebből 150 óra az iskolában zajlik, míg 450 órát külső gyakorlati helyszínen töltenek el a résztvevők. 

A fókuszban a naprakész ismeretek állnak, főként a modern nemzetközi színvonalú fine dining cukrászat adja a képzés gerincét, miközben a nemzetközileg is tapasztalt, magyar és külföldi cukrász szakemberekből álló oktatógárda irányításával az alapvető ismeretektől az aktuális trendekig terjed a tananyag. 

A kurzus során a tanulók többek között elsajátítják a tökéletes briós elkészítésének fortélyait, megismerkednek a kandírozott gyümölcsökkel és gyümölcs patékkal, de természetesen külön modul keretében a különböző csokoládétípusokkal, így például a gasztronómiába pár éve berobbant ruby csokoládéval is foglalkoznak. 

A fenntarthatóság fontos szempont a Culinary Institute of Europe egészének működésében, így a Cukrász Művészetek kurzust is átszövi ez a szemléletmód. 

A kurzus oktatói Nábelek Zsófia, Kiss Krisztián, Stephane Gerphagnon és Sarah Alwazir.

A Cukrász Művészetek képzés évente két alkalommal, februárban és szeptemberben indul kizárólag angol nyelven, a maximális létszám 15 fő. Az oktatás elméleti és gyakorlati órákra oszlik, előbbiek digitális és videós formában elérhetőek, így a kurzus egész időtartama alatt hozzáférhetőek a diákok számára. 

Az államilag akkreditált képzés egy záróvizsgával ér végét, amelynek sikeres teljesítése esetén a diákok megkapják a Culinary Institute of Europe által kiállított tanúsítványt. Ez igazolja, hogy megfeleltek a kurzus követelményeinek, sikeresen befejezték a gyakorlatot és teljesítették a záróvizsgát. A tanúsítvány birtokában pedig Cukrászsegéd részszakma állami vizsgát tehetnek a résztvevők, hogy aztán egy vendéglátóhelyen folytathassák a karrierjüket, esetleg saját vállalkozást indítsanak.

További infók a képzésről itt