A Dubaji Világkiállítás új lehetőség a magyar gasztronómia számára

2021. 06. 08., 11:00
Gasztrohírek
3744
By Gusto

Kiemelt szerepet kap Magyarország gasztronómiája a Dubaji Világkiállításon. Az expo magyar pavilonjában mind az étterem, mind a bisztró különleges, újragondolt fogásokkal várja a látogatókat 2021. október 1. és 2022. március 31. között.

A megszokott magyar ízeket újragondolt formában építették be a pavilon gasztronómiai kínálatába, amely illeszkedik a Dubaji Világkiállítás újító szellemiségéhez - közölte az MTI-vel a magyar részvételt szervező Expo 2020 Magyarország Nkft.

A Dubaji Világkiállítás kiváló lehetőséget biztosít a magyar konyhaművészet széles körben történő megismertetésére és népszerűsítésére - hangsúlyozta Tóth Andrea, az Expo 2020 Magyarország Nkft. ügyvezetője.

A kézműves termékeket árusító gasztroshopban olyan, magas minőségű magyar élelmiszereket (például mézeket, lekvárokat, szörpöket) kínálnak a látogatóknak, amelyek egy része a pavilon étterem- és bisztrókínálatának ételeiben és italaiban is visszaköszön.

A komoly szakmai múlttal rendelkező Pintér Károly séf által összeállított bisztrómenüt Csapody Balázs, a Pannon Gasztronómiai Akadémia elnöke és Mautner Zsófia gasztroblogger mutatták be pénteken.

A bisztró könnyed, friss fogásokkal várja a látogatókat, modern felfogásban bemutatva a hagyományos magyar konyhát, külön ügyelve a szezonalitásra.

Az étteremben kóstolómenük várják a vendégeket, amelyek bemutatják az évszakok hangulatát is. A hathetente változó menüsorok a négy évszak nevét viselve, azok legmeghatározóbb alapanyagaiból készülnek. A helyi szigorú alkoholfogyasztási szabályokat betartva az érdeklődők megízlelhetik a magyar borokat is, amelyek az ételekhez párosítva egyedülálló gasztronómiai élményt nyújtanak - közölték a szervezők.

Forrás: MTI / Kép forrása: hungaryexpo2020