Gasztrohírek

Rossz hírünk van a csokirajongóknak

Rossz hírünk van a csokirajongóknak

2024. 03. 28., 15:00
A következő hónapok biztosan elhozzák kedvenc csokoládéink drágulását és ezzel együtt a minőségromlás veszélyét is.
Húsvétkor se legyen maradék

Húsvétkor se legyen maradék

2024. 03. 25., 10:41
A tudatos ünnepi készülődés jegyében három kategóriában várják a pályaműveket: tojásfestés, locsolóversírás, maradékmentő receptek.
Japánból a Bükkbe: Garai Ádám az Iszkor vendégséfje

Japánból a Bükkbe: Garai Ádám az Iszkor vendégséfje

2024. 03. 25., 09:30
Pillanatok alatt a bükki régió állócsillaga lett a mályinkai Iszkor étterem.
Michelin-ajánlott kisvendéglő csatlakozott a SVÉT-hez

Michelin-ajánlott kisvendéglő csatlakozott a SVÉT-hez

By Gusto
2024. 03. 23., 19:58
A jó hírből sosem elég. Van még egy. Március 27-én 17 órakor mangalica borvacsorán vehetnek részt azok a szerencsések, akik időben foglalnak asztalt.
Megmutatjuk a megye egyik legjobb termelői- és kézműves piacát

Megmutatjuk a megye egyik legjobb termelői- és kézműves piacát

2024. 03. 21., 19:20
A standokra a Dunakanyar gazdái, börzsönyi és nógrádi őstermelők rakják ki portékájukat.
Bocuse d'Or: a legjobb tál a magyaroké

Bocuse d'Or: a legjobb tál a magyaroké

2024. 03. 20., 19:25
Nem sikerült megismételni a dobogós helyezést a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny európai döntőjén, de nem maradtunk díj nélkül.
A magyarok is ott vannak a Bocuse európai döntőjében

A magyarok is ott vannak a Bocuse európai döntőjében

2024. 03. 19., 10:30
A csapat élén a hazai döntő győztese, Kelemen Roland, a nyíregyházi Hunguest Sóstó szálloda séfhelyettese áll.
Óvatosan a medvehagymával

Óvatosan a medvehagymával

2024. 03. 15., 08:06
Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat, a gyűjtésére vonatkozó szabályokat.
Nagyot megy a magyar chili

Nagyot megy a magyar chili

2024. 03. 09., 17:59
Nemcsak a termesztők száma, a kapszaicin mennyisége növekszik, hanem a hazai paprika rangja is.
Ezekből egy lesz az ország tortája

Ezekből egy lesz az ország tortája

By Gusto
2024. 03. 08., 16:26
A Magyar Cukrász Ipartestület tizennyolcadik alkalommal hirdette meg a Magyarország Tortája versenyt.
Zebegénybe jön a Strekov 1075 borászat

Zebegénybe jön a Strekov 1075 borászat

2024. 03. 07., 15:02
Határon túl átívelő est vár a borok és a slow food kedvelőire.
Kelemen Roland nyerte a Bocuse d’Or magyar döntőjét

Kelemen Roland nyerte a Bocuse d’Or magyar döntőjét

By Gusto
2023. 10. 26., 22:32
A Hungexpón október 26-án rendezték meg a Bocuse d’Or magyar döntőjét, ahol négy séf szállt ringbe.
Bíró Dániel vezetésével megnyílt a ZAZIE Bistro & Bar

Bíró Dániel vezetésével megnyílt a ZAZIE Bistro & Bar

By Gusto
2023. 10. 25., 16:41
Laza, pimasz és egészségtudatos és napszakonként változik a stílusa.
Most kell étterembe menni

Most kell étterembe menni

By Gusto
2023. 10. 05., 12:05
A Top kategóriában 5.900 Ft-tól, a Prémium kategóriában 7.900 Ft-tól, az Exkluzív kategória éttermeiben pedig 9.900 Ft-tól kínálják a 3 vagy akár 4 fogásos menüsorokat, szervizdíjjal együtt.
Itt a könyv, ami nélkül ne induljon Tokajba

Itt a könyv, ami nélkül ne induljon Tokajba

By Gusto
2023. 10. 04., 15:40
Nincs naprakészebb kiadvány a Tokaji borvidék borászatairól, éttermeiről, szállásairól és megannyi egyéb látnivalóiról.
Világhírű koreai szerzetes séf érkezik Magyarországra

Világhírű koreai szerzetes séf érkezik Magyarországra

By Gusto
2023. 09. 20., 10:36
Jeong Kwan szeptember 25-én 15:00-17:30 között tart előadást a templomi konyha művészetéről, az egészségmegőrzésről és szót ejt a fenntarthatóság fontosságáról is.
Újabb 14 magyar étterem kapott idén Michelin-ajánlást

Újabb 14 magyar étterem kapott idén Michelin-ajánlást

By Gusto
2023. 09. 15., 07:34
Nőtt a Bib Gourmand minősítést kiérdemlő, illetve a Zöld csillagos éttermek száma is.
Csodás magyar siker a sajtok világversenyén

Csodás magyar siker a sajtok világversenyén

By Gusto
2023. 09. 13., 12:50
A francia és nemzetközi szakemberekből álló zsűri második alkalommal értékelte aranyéremmel a magyar sajtmanufaktúrát.
Nem mindegy, mikor eszünk mézet

Nem mindegy, mikor eszünk mézet

By Gusto
2023. 08. 31., 12:59
Táplálkozási szakemberek azt javasolják, hogy a mézet megfelelő mennyiségben és mindig a nap meghatározott időszakaiban fogyasszuk.
Magyar méhészet tarolt a gasztronómiai világversenyen

Magyar méhészet tarolt a gasztronómiai világversenyen

By Gusto
2023. 08. 24., 21:25
Tavalyi sikereit ismételve idén is összesen három csillagot hozott el a világszerte gasztronómiai Oscar-díjként emlegetett megmérettetésről.
Így lett két magyar srác álmából világsiker

Így lett két magyar srác álmából világsiker

By Gusto
2023. 08. 10., 19:11
Magyar jégkrémet is díjaztak a gasztro Oscaron.
Balatoni nyelves lett az Év Strandétele

Balatoni nyelves lett az Év Strandétele

By Gusto
2023. 08. 03., 19:47
A díj célja, hogy a hazai hagyományokat és a nemzetközi street food sztenderdeket megújító étel műfajteremtő legyen.
A Spicces Füge lett Magyarország Tortája

A Spicces Füge lett Magyarország Tortája

By Gusto
2023. 08. 02., 10:12
A Magyar Cukrász Ipartestület tizenhetedik alkalommal hirdette meg a Magyarország Tortája versenyt az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából.
Ez a fesztivál tényleg kipörget a mókuskerékből

Ez a fesztivál tényleg kipörget a mókuskerékből

By Gusto
2023. 07. 26., 21:02
Minden eddiginél több borászat lesz nyitva az idei Bor, mámor, Bényén augusztus 10-13. között.
A faszenes grillezés tízparancsolata

A faszenes grillezés tízparancsolata

By Gusto
2023. 07. 19., 20:46
A faszenes grillezés 10 alapszabálya.
Itt vannak az Év Fagylaltja verseny nyertesei

Itt vannak az Év Fagylaltja verseny nyertesei

By Gusto
2023. 07. 07., 20:02
A verseny célja a hagyományos jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése.
Magyar sikerek az éttermek borlapvilágversenyén

Magyar sikerek az éttermek borlapvilágversenyén

By Gusto
2023. 07. 04., 15:17
Idén is díjazta a magyar éttermek borlapjait a világ egyik legbefolyásosabb borszakmai lapja, a Wine Spectator.
A 10+1 legjobb rántott húsos hely Magyarországon

A 10+1 legjobb rántott húsos hely Magyarországon

By Gusto
2023. 06. 28., 12:28
A magyarok kedvenc vasárnapi étele nem megy ki a divatból.
Igazi retro sztár a Százszorszép bonbonosdoboz

Igazi retro sztár a Százszorszép bonbonosdoboz

By Gusto
2023. 06. 19., 14:06
A Stühmer Százszorszép bonbonosdoboz azt a rendhagyó esetet példázza, amikor a csomagolás bizonyos értelemben túlmutat a termék belső tartalmán és örökéletűvé válik.
Ezek Magyarország legjobb cukrászdái

Ezek Magyarország legjobb cukrászdái

By Gusto
2023. 06. 09., 10:31
Megkerülhetetlen cukrászlegendák, a csoki iránti szerelemből született friss kisvállalkozások, ékszerdobozhoz hasonlító helyiségek és nagypolgári miliő.
Kiverte a biztosítékot a Gourmet egyik standjának felirata

Kiverte a biztosítékot a Gourmet egyik standjának felirata

2023. 06. 04., 13:25
Bárhol kóstoltam, két napon keresztül előbb-utóbb felemlegették. Túl sokan ahhoz, hogy szó nélkül hagyjuk.
A tatai Platán Gourmet lett az Év Étterme Díj nyertese

A tatai Platán Gourmet lett az Év Étterme Díj nyertese

By Gusto
2023. 05. 23., 19:26
A végső sorrend, mely idén is izgalmas fordulatok eredményeként alakult ki.
Újranyitja kapuit a Veganeeta Home

Újranyitja kapuit a Veganeeta Home

By Gusto
2023. 05. 21., 16:05
A Veganeeta Home az elmúlt 5 évben olyan népszerű lett a hazai és külföldi turisták körében, hogy a tulajdonos új helyre költöztette csapatát.
Veszélyben vannak a balatoni büfések

Veszélyben vannak a balatoni büfések

By Gusto
2023. 05. 13., 21:00
Azok a szolgáltatók, akik a működési feltételnek nem tudnak eleget tenni, nagy bajba kerülhetnek.
Bicsár Attila szendvicsei megérnek egy tankolást

Bicsár Attila szendvicsei megérnek egy tankolást

By Gusto
2023. 04. 12., 13:35
Tavaszi újdonság a Grillcsirkés bagett articsókával, vegetáriánus választékként pedig érkezik a Csicseriborsó szendvics sárgarépa ágyon.
Világhírű sztárséf kóstolta Mautner Zsófi főzelékeit

Világhírű sztárséf kóstolta Mautner Zsófi főzelékeit

By Gusto
2023. 03. 17., 10:56
Damniczki nyerte az Édesség Innovációs díjat

Damniczki nyerte az Édesség Innovációs díjat

By Gusto
2023. 03. 13., 20:09
Azok munkáját kívánja elismerni, akik a megelőző év során olyan termékeket fejlesztenek, amelyek ötvözik az édességkészítés legjobb hagyományait a jelen idők kihívásaival.
Híres cukrászséf nyitott desszertműhelyt Nagykanizsán

Híres cukrászséf nyitott desszertműhelyt Nagykanizsán

By Gusto
2023. 02. 23., 20:13
A vidéki gasztronómiát erősíti francia desszertekkel és újragondolt magyar süteményvariációkkal.
Így növelhetjük az élelmiszerek eltarthatóságát

Így növelhetjük az élelmiszerek eltarthatóságát

By Gusto
2023. 02. 22., 08:21
A vákuumcsomagolás napjaink egyik legmodernebb frissen tartási eljárása, nemcsak a profi séfek körében, hanem a háztartásokban is.
Új tagokkal bővült a Balatoni Kör

Új tagokkal bővült a Balatoni Kör

By Gusto
2023. 02. 16., 11:10
A kilenc éve alapított egyesület ma már 55 tagja elkötelezett az egész éves balatoni szezon, a minőségi vendéglátás, turisztikai szolgáltatás mellett.
Arannyal szórt cappuccinót ihatunk egy magyar étteremben

Arannyal szórt cappuccinót ihatunk egy magyar étteremben

By Gusto
2023. 02. 07., 11:30
A tulajdonos szerint az arany cappuccino nem csupán divattermék, ugyanis a nemesfémnek állítólag kifejezetten jó hatása van az egészségre.
6 kisgép, amely egyetlen konyhából sem hiányozhat

6 kisgép, amely egyetlen konyhából sem hiányozhat

By Gusto
2023. 02. 02., 16:09
A budapesti büfés, aki senkit sem hagy éhezni

A budapesti büfés, aki senkit sem hagy éhezni

By Gusto
2023. 02. 01., 11:05
Nem tudja elviselni, ha kukából eszik valaki.
Bronzérmes lett Magyarország a Fagylalt Európa Bajnokságon

Bronzérmes lett Magyarország a Fagylalt Európa Bajnokságon

By Gusto
2023. 01. 30., 19:31
2024 januárjában Magyarország is ott lesz a Fagylalt Világkupán, ahol a világ minden tájáról érkező országokkal méretteti meg magát.
Óriási siker: Dobogón a magyar csapat Lyonban

Óriási siker: Dobogón a magyar csapat Lyonban

By Gusto
2023. 01. 23., 19:02
A január 22-23-án megrendezett lyoni Bocuse d'Or világbajnokságon 24 ország csapata versengett.
Ott találtunk minőségi bisztrót, ahol nem is számítottunk rá

Ott találtunk minőségi bisztrót, ahol nem is számítottunk rá

2023. 01. 21., 13:30
Évindító munkaebédnek indult, gasztrokaland lett belőle.
Milyen fagyasztóládát vegyek?

Milyen fagyasztóládát vegyek?

By Gusto
2023. 01. 13., 16:00
A megfelelő fagyasztóláda kiválasztása attól függ, hogy mire fogod használni.
A magyar csapaton a világ szeme a  Bocuse d’Or lyoni döntőjén

A magyar csapaton a világ szeme a Bocuse d’Or lyoni döntőjén

By Gusto
2023. 01. 11., 17:39
Idén január 22-23-án rendezik meg a világ legrangosabb szakácsversenyének döntőjét, azaz a Bocuse d’Or Grand Finalt a Sirha Lyon keretein belül. A versenyre 24 országból érkeznek csapatok, hogy mint minden második évben, most is kiderüljön, ki a legjobb.
Milyen kukták léteznek?

Milyen kukták léteznek?

By Gusto
2023. 01. 10., 16:06
Laboratóriummá alakul a világ leghíresebb étterme

Laboratóriummá alakul a világ leghíresebb étterme

By Gusto
2023. 01. 09., 17:56
A legendás 3 Michelin-csillagos koppenhágai étterem bezárja kapuit, de nem szűnik meg. A világsztár séf, René Redzepi a New York Times-nak azt nyilatkozta, ez valami újnak a kezdete.
A street food lehet a gazdasági válság igazi nyertese

A street food lehet a gazdasági válság igazi nyertese

By Gusto
2023. 01. 09., 12:33
A megemelkedett áraknak tudható be, hogy az étterembe járó közönség egy része lefelé kategóriát váltott.
Szerelemből született pékség

Szerelemből született pékség

2022. 12. 26., 11:57
Hogy Budapest tele van jobbnál jobb kézműves pékségekkel, abban ma már nincs semmi érdekes. Arra viszont még mindig felkapjuk a fejünket, ha a főváros határain kívül bukkanunk csúcsminőségű kovászos kenyérre és fantasztikus péksüteményekre. Ismerjék meg Éva és Albert történetét.
Itt a nagy krumpliteszt

Itt a nagy krumpliteszt

By Gusto
2022. 12. 14., 16:24
A magyar krumpli nemzetközi összevetésben is megállja a helyét, hiszen a vizsgálatba bevont tételeknek több mint a fele külföldi, import burgonya volt.
Az encsi Anyukám mondta titka

Az encsi Anyukám mondta titka

By Gusto
2022. 12. 04., 15:49
A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
Ezek a legjobb szaloncukrok 2022-ben

Ezek a legjobb szaloncukrok 2022-ben

By Gusto
2022. 11. 27., 16:48
Az Év Szaloncukra verseny győzteseit 186 szaloncukor közül választották ki. A verseny 12 kategóriájának a zsűrizésben több mint 300 kóstoló segített. A kóstolásokra több mint 8000 szem szaloncukrot osztottak ki zsűrizésre, hogy megtalálják a 20 győztest.
Itt vannak az Év Bejglije verseny győztesei

Itt vannak az Év Bejglije verseny győztesei

By Gusto
2022. 11. 23., 15:04
Idén is kedvelt volt a marcipán, a pisztácia, a gesztenye, a mogyoró és a mandula, de előfordult a sárgabarack, a málna, a pekándió, a kesudió, a rozmaring, a birsalma, a naspolya, a füge, a cékla, a tonkabab, a szilvapálinka és a búzasör is a felhasznált alapanyagok között.
Forradalmi tányértéma a 2023-as lyoni döntőn

Forradalmi tányértéma a 2023-as lyoni döntőn

By Gusto
2022. 11. 21., 17:21
A magyar Bocuse csapat előkelő pozícióból, az európai válogatón elért második helyezéssel érkezik majd a gasztronómia fővárosába január végén.
Először kaptak Michelin-csillagot vidéki magyar éttermek

Először kaptak Michelin-csillagot vidéki magyar éttermek

By Gusto
2022. 11. 03., 17:30
Idén először már nem csak budapesti, hanem vidéki éttermeket is minősített a Michelin Guide francia étteremkalauz.
Itt kapható Budapest legnagyobb gyrosa

Itt kapható Budapest legnagyobb gyrosa

By Gusto
2022. 10. 28., 17:57
Eredeti családi receptek alapján készülnek az ételek-italok a Hegedűs Gyula utcai GRK'S Greek Kitchen-ben.
Keresik a magyarok kedvenc egészséges ételét

Keresik a magyarok kedvenc egészséges ételét

By Gusto
2022. 10. 20., 09:47
Versenyben az ananászhamburger és a zöldségfasírt is. A kutatásban részt venni és szavazni november 30-ig a www.miteszikazorszag.hu oldalon lehet, ahol receptek és nyeremények is várják az érdeklődőket.
Nem csak a vegánok eszik a vegánt

Nem csak a vegánok eszik a vegánt

By Gusto
2022. 10. 06., 12:41
Világszerte egyre erőteljesebb trend az állati eredetű élelmiszerek fogyasztásának csökkentése, azaz az átállás – teljes egészében vagy részben – a növényi eredetű táplálkozásra.
Kedvezménnyel ehetünk több mint ezer étteremben

Kedvezménnyel ehetünk több mint ezer étteremben

By Gusto
2022. 10. 05., 10:51
A tematikus kampányhoz csatlakozó több, mint ezer étteremben nagy kedvezménnyel fogyaszthatnak azok a vendégek, akik előzőleg regisztráltak a programra.
Végre kevesebb élelmiszert dobunk ki

Végre kevesebb élelmiszert dobunk ki

By Gusto
2022. 09. 29., 17:13
A mintegy 300 háztartás részvételével lezajlott mérés eredményei szerint fejenként 25,2 kg élelmiszert dobunk feleslegesen a szemétbe évente, a leggyakrabban elpazarolt élelmiszerek toplistáját pedig továbbra is az ételmaradékok vezetik.
Dobozálló ebédötletek a rohanós hétköznapokra

Dobozálló ebédötletek a rohanós hétköznapokra

By Gusto
2022. 09. 22., 11:47
Az itt következő receptek könnyen elkészíthetőek, tökéletesen bírják a dobozos hurcolást, finomak és nem utolsó sorban minőségi tápanyagokban gazdagok.
Októberben kell étterembe menni

Októberben kell étterembe menni

By Gusto
2022. 09. 21., 15:05
Egyes esetekben kifejezetten ritka és különleges fogások is bekerülnek a kínálatba, így összességében az Étterem Hét kínálata magasabb színvonalú, mint valaha.
A túlélés a cél a vendéglátásban

A túlélés a cél a vendéglátásban

By Gusto
2022. 09. 15., 14:27
Gazdasági atombombaként hatott az energiaárrobbanás a vendéglátásban. Ez most minden korábbi problémánál – a munkaerő hiányánál, az alapanyagok árának drasztikus emelkedésénél, és a kereslet várható visszaesésénél is – nagyobb gondot okoz az ágazatban.
Ez lesz Veszprém legnagyobb dobása

Ez lesz Veszprém legnagyobb dobása

By Gusto
2022. 09. 10., 21:19
A négynapos fesztivál gazdag programkínálatával egyszerre kíván szólni a gasztronómia, a borkultúra iránt érdeklődő nagyközönséghez és a szakmai látogatókhoz is.
Rezsicsökkentés spagettivel

Rezsicsökkentés spagettivel

2022. 09. 07., 13:29
Pár éve még megkövezték volna a Nobel-díjas fizikust, Giorgio Parisit azért az állításáért, amit a minap tett közzé közösségi oldalán, tudniillik, hogy a tésztát a lekapcsolt gáz vagy elektromos főzőlap fölött is meg lehet főzni.
Dobogós lett Amerikában a magyar hársméz

Dobogós lett Amerikában a magyar hársméz

By Gusto
2022. 09. 06., 09:08
Az Egyesült Államokban megrendezett Black Jar Honey Contest nemzetközi mézverseny döntőjében fajtamézek kategóriájában a világ legjobb három méze között végzett a Dr Honey hársméze, összességében pedig bekerült a világ 30 legfinomabb méze közé.
Magyar a világ legjobb töltött csokoládéja

Magyar a világ legjobb töltött csokoládéja

By Gusto
2022. 08. 31., 21:06
A magyar manufaktúrát egyébként valóságos csillaghullás árasztotta el, hiszen másik három nevezett terméküket is díjazták a gasztronómiai Oscaron.
Ez a ceruza koktélparadicsomot terem

Ez a ceruza koktélparadicsomot terem

By Gusto
2022. 08. 15., 13:29
A fenntartható életmód fontosságára hívja fel a figyelmet a világ első ültethető ceruzája, amiből bazsalikom, zsálya, koriander növényt nevelhetünk, paradicsomot termeszthetünk.
Itt vannak az Év Strandétele verseny idei győztesei

Itt vannak az Év Strandétele verseny idei győztesei

By Gusto
2022. 08. 04., 13:00
A Balatoni Kör által nyolcadik alkalommal meghirdetett Év strandétele verseny fő újdonsága idén az volt, hogy külön díjazták a bisztró és a büfé kategória legjobbját.
Magyar cukrász sikere Párizsban

Magyar cukrász sikere Párizsban

By Gusto
2022. 08. 03., 19:32
Nyilván az ember mindig tud hova fejlődni, de nekem ez hatalmas visszaigazolás, hogy jó úton járok. Nagyon boldog vagyok, hogy én is hozzájárulhattam kis országunk gasztronómiai fejlődéséhez.
A Huncut Szilva Herceg lett Magyarország Tortája 

A Huncut Szilva Herceg lett Magyarország Tortája 

By Gusto
2022. 08. 01., 12:38
A Magyar Cukrász Ipartestület tizenhatodik alkalommal hirdette meg a Magyarország Tortája versenyt az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából.
Mit igyunk a lecsóhoz?

Mit igyunk a lecsóhoz?

2022. 07. 31., 15:37
Mondatfoszlányok törtek fel belőlem Bächer Iván, Váncsa István, Cserna-Szabó András lecsóapologetikájából, majd seperc alatt beláttam, a végtelenül egyszerűnek tűnő kérdésre nem lehet egzakt választ adni.
Megtaláltuk a nyár legüdítőbb szörpjét

Megtaláltuk a nyár legüdítőbb szörpjét

By Gusto
2022. 07. 24., 14:00
Kevés olyan borászat akad Magyarországon, amely remek borain kívül mediterrán fenyőfélékben gazdag arborétummal és kiváló szörpökkel is büszkélkedhet egyszerre.
A legjobb nyári hűsítő a hidegen áztatott zöldtea

A legjobb nyári hűsítő a hidegen áztatott zöldtea

By Gusto
2022. 07. 23., 20:00
Most ezt ajánljuk mindenkinek.
Fazekas Ádám a világ második legjobb fagylaltkészítője

Fazekas Ádám a világ második legjobb fagylaltkészítője

By Gusto
2022. 07. 16., 11:08
A Gelato Festival a napokban hirdette ki a világ legjobb fagylaltkészítőit. A nemzetközi ranglista második helyezettje Fazekas Ádám, a budapesti Fazekas Cukrászda vezetője lett a pisztácia gyümölcsfagylaltjával. A magyar cukrászmester eredménye már a nemzetközi sajtót is bejárta.
Itt vannak az Év Fagylaltja díj idei győztesei

Itt vannak az Év Fagylaltja díj idei győztesei

By Gusto
2022. 07. 13., 14:45
A verseny célja a hagyományos, jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése, hogy a magyar cukrászat egyre jobb minőségű fagylaltokat kínáljon vendégei számára, ezáltal is igényt támasztva az emberekben az egészséges és minőségi, kézműves termékek iránt.
Nemzetközi elismerést kapott az Arany Kaviár étterem

Nemzetközi elismerést kapott az Arany Kaviár étterem

By Gusto
2022. 07. 05., 10:40
Nem újdonság, hogy az Arany Kaviár étterem törekvése, hogy vendégeik megkülönböztető egyediséggel találkozhassanak a fine dining világán belül is.
A jó házi fagyi titka

A jó házi fagyi titka

By Gusto
2022. 06. 30., 08:36
Sosem készítettek még annyi fagyit otthon, mint most. Szakértő segít megfejteni a jó házi fagyi titkát.
Már keresik az idei Év Strandételét

Már keresik az idei Év Strandételét

By Gusto
2022. 06. 29., 17:40
Az idei fő újdonság, hogy külön díjazzák a bisztró és a büfé kategóriát, így különlegesebb alapanyagokból, komolyabb konyhatechnológiával készített ételekkel is lehet indulni, mivel ebben a kategóriában is egyre erősebb a balatoni kínálat.
Bezár Budapest egyik legszuperebb cukrászdája

Bezár Budapest egyik legszuperebb cukrászdája

By Gusto
2022. 06. 22., 14:53
Rossz hírnek rossz a hírmondója is. Reméljük, ez nem igaz. Együtt szomorkodunk a cukrászda tulajdonosával, aki édességműhelye facebook oldalán búcsúzik.
A Stand Étterem stábja és Rasmus Kofoed közös vacsorát adott

A Stand Étterem stábja és Rasmus Kofoed közös vacsorát adott

By Gusto
2022. 06. 22., 14:05
Az est során a vendégek megkóstolhatták a magyar Bocuse d’Or csapat két versenyételét, amelyek a március végén itthon megrendezett európai válogatón ezüst szobrot hoztak hazánknak.
Megvan az ország 10 legjobb cukrászdája

Megvan az ország 10 legjobb cukrászdája

By Gusto
2022. 06. 10., 11:26
Egészen pontosan 17 kiemelt cukrászdáról számolhatunk be, 10 Budapesten, 7 vidéken található.
Két magyar is bekerült a legmegfizethetőbb európai Michelin-csillagos éttermek közé

Két magyar is bekerült a legmegfizethetőbb európai Michelin-csillagos éttermek közé

By Gusto
2022. 06. 01., 13:57
Több száz európai éttermet teszteltek, a határt a legolcsóbb háromfogásos menünél húzták meg, ami 30 euró alatti árat jelent, természetesen 1 főre.
Koviubi tölcsérben, ez tényleg durva

Koviubi tölcsérben, ez tényleg durva

By Gusto
2022. 05. 31., 20:45
Fazekas Ádám most olyan újdonsággal rukkolt elő, amin a legedzettebb fagyifanok is meghökkentek.
Támad a szilvakatyó, a csücsür és a baraboly

Támad a szilvakatyó, a csücsür és a baraboly

By Gusto
2022. 05. 23., 12:22
Május 27-én, pénteken újra megnyitja kapuit az OTP Bank Gourmet Fesztivál, ahol a kiállító éttermek séfjei az ország legnagyobb és legszínesebb menüjével várják a látogatókat. Sárközi Ákos nagymamája házi nudlijával készül, Széll Tamás tejfölösgombócot készít, Rácz Jenő zsíros kenyeret is ad a Millenárison.
A húsmentes ételek nem a rántott sajtnál kezdődnek

A húsmentes ételek nem a rántott sajtnál kezdődnek

By Gusto
2022. 05. 20., 20:18
Az országban elsőként angol nyelvű vegetáriánusszakács-képzést indít a Culinary Institute of Europe. A képzés szakmai vezetője Ádám Csaba, a nemrég bezárt Olimpia étterem egykori séfje.
Íme Magyarország 10+2 legjobb étterme

Íme Magyarország 10+2 legjobb étterme

By Gusto
2022. 05. 17., 18:08
A Dining Guide ismét díjazta Magyarország legjobb éttermeit és séfjeit. Május 16-án este a Várkert Bazárban tudhattuk meg az idei TOP 10+2 étterem listáját. Íme.
Ahol végigkóstolhatjuk Magyarországot

Ahol végigkóstolhatjuk Magyarországot

By Gusto
2022. 05. 11., 09:56
Május 27-29. között ismét a gasztronómia rajongóinak találkozóhelyévé válik a megújult Millenáris, ahol - két év szünet után - újra várja látogatóit az OTP Bank Gourmet Fesztivál. A jubileumi rendezvény - ahol végig kóstolhatjuk Magyarországot - idén is mindenből a legjobbat kínálja, ezúttal az “örökség” jegyében.
Belezúgtam ebbe a vagány vegán hamburgerbe

Belezúgtam ebbe a vagány vegán hamburgerbe

2022. 05. 05., 16:45
A misztikus hamburger-színeváltozást egy tavaszi hétköznap délután ott éltük át, ahol a legkevésbé vártuk, az ország egyik legjobb vegán éttermében.
Nehéz helyzetben a vendéglátás, a top éttermek száma mégis nő

Nehéz helyzetben a vendéglátás, a top éttermek száma mégis nő

By Gusto
2022. 04. 29., 19:59
Május 16-án ismét átadják a legjobb éttermeknek járó elismeréseket az Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán. A trendekről Herczeg Zoltán gasztronómiai tanácsadó, a Dining Guide lapigazgatója mesél.
A tökéletes húsvéti sonka nyomában

A tökéletes húsvéti sonka nyomában

By Gusto
2022. 04. 14., 11:50
Mészáros Ádám, a BOTANIQ Turai Kastély Clarisse éttermének séfje, aki korábban Magyarország egyetlen két Michelin-csillagos éttermét is vezette, segít a tökéletes húsvéti sonka kiválasztásában és elkészítésében.
Magyarország a Michelin Guide új úti célja

Magyarország a Michelin Guide új úti célja

By Gusto
2022. 04. 12., 20:01
Megnyílt a legnagyobb Culinaris

Megnyílt a legnagyobb Culinaris

By Gusto
2022. 04. 12., 19:04
Az elmúlt időszak munkájának célja, hogy a Culinaris szélesebb vásárlói réteget szólítson meg, prémium szupermarketként az a hely legyen, ahol az alkalmi, különleges élelmiszerek beszerzése mellett a mindennapi bevásárlás is elintézhető.
Sós fagyival nyitja az idei szezont a díjnyertes cukrász

Sós fagyival nyitja az idei szezont a díjnyertes cukrász

By Gusto
2022. 04. 06., 19:38
Legutóbbi nagy dobása a zöldfűszeres fetasajt-fagyi extraszűz olívaolajjal és Himalája sóval, ami már nem az első sós fagyi a kínálatban.
Dubaj fölött is megjelent a Michelin-csillag

Dubaj fölött is megjelent a Michelin-csillag

By Gusto
2022. 04. 05., 21:32
Dubaj lett az első közel-keleti úti cél, amelynek éttermei bekerülnek a világhírű Michelin-kalauz étteremajánlójába.
Fogyatékkal élők segítenek a kijevi állatkertnek

Fogyatékkal élők segítenek a kijevi állatkertnek

By Gusto
2022. 03. 30., 17:09
Magyarország egyik legismertebb társadalmi vállalkozása, a fogyatékkal élő és a hátrányos helyzetű emberek integrációját előmozdító Fruit of Care is szeretne lehetőségeihez mérten segíteni az Ukrajnát érő orosz invázió kárvallottjain.
Magyar séf is főzött az Oscar-gála utáni partin

Magyar séf is főzött az Oscar-gála utáni partin

By Gusto
2022. 03. 28., 19:18
A csirkepaprikás, a vadas, a somlói galuska és az Eszterházy-torta is a kínálat része volt március 27-én, Los Angelesben, a díjátadó utáni partin.