Gasztrohírek

Kiverte a biztosítékot a Gourmet egyik standjának felirata

Kiverte a biztosítékot a Gourmet egyik standjának felirata

2023. 06. 04., 13:25
Bárhol kóstoltam, két napon keresztül előbb-utóbb felemlegették. Túl sokan ahhoz, hogy szó nélkül hagyjuk.
A tatai Platán Gourmet lett az Év Étterme Díj nyertese

A tatai Platán Gourmet lett az Év Étterme Díj nyertese

By Gusto
2023. 05. 23., 19:26
A végső sorrend, mely idén is izgalmas fordulatok eredményeként alakult ki.
Újranyitja kapuit a Veganeeta Home

Újranyitja kapuit a Veganeeta Home

By Gusto
2023. 05. 21., 16:05
A Veganeeta Home az elmúlt 5 évben olyan népszerű lett a hazai és külföldi turisták körében, hogy a tulajdonos új helyre költöztette csapatát.
Veszélyben vannak a balatoni büfések

Veszélyben vannak a balatoni büfések

By Gusto
2023. 05. 13., 21:00
Azok a szolgáltatók, akik a működési feltételnek nem tudnak eleget tenni, nagy bajba kerülhetnek.
Bicsár Attila szendvicsei megérnek egy tankolást

Bicsár Attila szendvicsei megérnek egy tankolást

By Gusto
2023. 04. 12., 13:35
Tavaszi újdonság a Grillcsirkés bagett articsókával, vegetáriánus választékként pedig érkezik a Csicseriborsó szendvics sárgarépa ágyon.
Világhírű sztárséf kóstolta Mautner Zsófi főzelékeit

Világhírű sztárséf kóstolta Mautner Zsófi főzelékeit

By Gusto
2023. 03. 17., 10:56
Damniczki nyerte az Édesség Innovációs díjat

Damniczki nyerte az Édesség Innovációs díjat

By Gusto
2023. 03. 13., 20:09
Azok munkáját kívánja elismerni, akik a megelőző év során olyan termékeket fejlesztenek, amelyek ötvözik az édességkészítés legjobb hagyományait a jelen idők kihívásaival.
Híres cukrászséf nyitott desszertműhelyt Nagykanizsán

Híres cukrászséf nyitott desszertműhelyt Nagykanizsán

By Gusto
2023. 02. 23., 20:13
A vidéki gasztronómiát erősíti francia desszertekkel és újragondolt magyar süteményvariációkkal.
Így növelhetjük az élelmiszerek eltarthatóságát

Így növelhetjük az élelmiszerek eltarthatóságát

By Gusto
2023. 02. 22., 08:21
A vákuumcsomagolás napjaink egyik legmodernebb frissen tartási eljárása, nemcsak a profi séfek körében, hanem a háztartásokban is.
Új tagokkal bővült a Balatoni Kör

Új tagokkal bővült a Balatoni Kör

By Gusto
2023. 02. 16., 11:10
A kilenc éve alapított egyesület ma már 55 tagja elkötelezett az egész éves balatoni szezon, a minőségi vendéglátás, turisztikai szolgáltatás mellett.
Arannyal szórt cappuccinót ihatunk egy magyar étteremben

Arannyal szórt cappuccinót ihatunk egy magyar étteremben

By Gusto
2023. 02. 07., 11:30
A tulajdonos szerint az arany cappuccino nem csupán divattermék, ugyanis a nemesfémnek állítólag kifejezetten jó hatása van az egészségre.
6 kisgép, amely egyetlen konyhából sem hiányozhat

6 kisgép, amely egyetlen konyhából sem hiányozhat

By Gusto
2023. 02. 02., 16:09
A budapesti büfés, aki senkit sem hagy éhezni

A budapesti büfés, aki senkit sem hagy éhezni

By Gusto
2023. 02. 01., 11:05
Nem tudja elviselni, ha kukából eszik valaki.
Bronzérmes lett Magyarország a Fagylalt Európa Bajnokságon

Bronzérmes lett Magyarország a Fagylalt Európa Bajnokságon

By Gusto
2023. 01. 30., 19:31
2024 januárjában Magyarország is ott lesz a Fagylalt Világkupán, ahol a világ minden tájáról érkező országokkal méretteti meg magát.
Óriási siker: Dobogón a magyar csapat Lyonban

Óriási siker: Dobogón a magyar csapat Lyonban

By Gusto
2023. 01. 23., 19:02
A január 22-23-án megrendezett lyoni Bocuse d'Or világbajnokságon 24 ország csapata versengett.
Ott találtunk minőségi bisztrót, ahol nem is számítottunk rá

Ott találtunk minőségi bisztrót, ahol nem is számítottunk rá

2023. 01. 21., 13:30
Évindító munkaebédnek indult, gasztrokaland lett belőle.
Milyen fagyasztóládát vegyek?

Milyen fagyasztóládát vegyek?

By Gusto
2023. 01. 13., 16:00
A megfelelő fagyasztóláda kiválasztása attól függ, hogy mire fogod használni.
A magyar csapaton a világ szeme a  Bocuse d’Or lyoni döntőjén

A magyar csapaton a világ szeme a Bocuse d’Or lyoni döntőjén

By Gusto
2023. 01. 11., 17:39
Idén január 22-23-án rendezik meg a világ legrangosabb szakácsversenyének döntőjét, azaz a Bocuse d’Or Grand Finalt a Sirha Lyon keretein belül. A versenyre 24 országból érkeznek csapatok, hogy mint minden második évben, most is kiderüljön, ki a legjobb.
Milyen kukták léteznek?

Milyen kukták léteznek?

By Gusto
2023. 01. 10., 16:06
Laboratóriummá alakul a világ leghíresebb étterme

Laboratóriummá alakul a világ leghíresebb étterme

By Gusto
2023. 01. 09., 17:56
A legendás 3 Michelin-csillagos koppenhágai étterem bezárja kapuit, de nem szűnik meg. A világsztár séf, René Redzepi a New York Times-nak azt nyilatkozta, ez valami újnak a kezdete.
A street food lehet a gazdasági válság igazi nyertese

A street food lehet a gazdasági válság igazi nyertese

By Gusto
2023. 01. 09., 12:33
A megemelkedett áraknak tudható be, hogy az étterembe járó közönség egy része lefelé kategóriát váltott.
Szerelemből született pékség

Szerelemből született pékség

2022. 12. 26., 11:57
Hogy Budapest tele van jobbnál jobb kézműves pékségekkel, abban ma már nincs semmi érdekes. Arra viszont még mindig felkapjuk a fejünket, ha a főváros határain kívül bukkanunk csúcsminőségű kovászos kenyérre és fantasztikus péksüteményekre. Ismerjék meg Éva és Albert történetét.
Itt a nagy krumpliteszt

Itt a nagy krumpliteszt

By Gusto
2022. 12. 14., 16:24
A magyar krumpli nemzetközi összevetésben is megállja a helyét, hiszen a vizsgálatba bevont tételeknek több mint a fele külföldi, import burgonya volt.
Az encsi Anyukám mondta titka

Az encsi Anyukám mondta titka

By Gusto
2022. 12. 04., 15:49
A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
Ezek a legjobb szaloncukrok 2022-ben

Ezek a legjobb szaloncukrok 2022-ben

By Gusto
2022. 11. 27., 16:48
Az Év Szaloncukra verseny győzteseit 186 szaloncukor közül választották ki. A verseny 12 kategóriájának a zsűrizésben több mint 300 kóstoló segített. A kóstolásokra több mint 8000 szem szaloncukrot osztottak ki zsűrizésre, hogy megtalálják a 20 győztest.
Itt vannak az Év Bejglije verseny győztesei

Itt vannak az Év Bejglije verseny győztesei

By Gusto
2022. 11. 23., 15:04
Idén is kedvelt volt a marcipán, a pisztácia, a gesztenye, a mogyoró és a mandula, de előfordult a sárgabarack, a málna, a pekándió, a kesudió, a rozmaring, a birsalma, a naspolya, a füge, a cékla, a tonkabab, a szilvapálinka és a búzasör is a felhasznált alapanyagok között.
Forradalmi tányértéma a 2023-as lyoni döntőn

Forradalmi tányértéma a 2023-as lyoni döntőn

By Gusto
2022. 11. 21., 17:21
A magyar Bocuse csapat előkelő pozícióból, az európai válogatón elért második helyezéssel érkezik majd a gasztronómia fővárosába január végén.
Először kaptak Michelin-csillagot vidéki magyar éttermek

Először kaptak Michelin-csillagot vidéki magyar éttermek

By Gusto
2022. 11. 03., 17:30
Idén először már nem csak budapesti, hanem vidéki éttermeket is minősített a Michelin Guide francia étteremkalauz.
Itt kapható Budapest legnagyobb gyrosa

Itt kapható Budapest legnagyobb gyrosa

By Gusto
2022. 10. 28., 17:57
Eredeti családi receptek alapján készülnek az ételek-italok a Hegedűs Gyula utcai GRK'S Greek Kitchen-ben.
Keresik a magyarok kedvenc egészséges ételét

Keresik a magyarok kedvenc egészséges ételét

By Gusto
2022. 10. 20., 09:47
Versenyben az ananászhamburger és a zöldségfasírt is. A kutatásban részt venni és szavazni november 30-ig a www.miteszikazorszag.hu oldalon lehet, ahol receptek és nyeremények is várják az érdeklődőket.
Nem csak a vegánok eszik a vegánt

Nem csak a vegánok eszik a vegánt

By Gusto
2022. 10. 06., 12:41
Világszerte egyre erőteljesebb trend az állati eredetű élelmiszerek fogyasztásának csökkentése, azaz az átállás – teljes egészében vagy részben – a növényi eredetű táplálkozásra.
Kedvezménnyel ehetünk több mint ezer étteremben

Kedvezménnyel ehetünk több mint ezer étteremben

By Gusto
2022. 10. 05., 10:51
A tematikus kampányhoz csatlakozó több, mint ezer étteremben nagy kedvezménnyel fogyaszthatnak azok a vendégek, akik előzőleg regisztráltak a programra.
Végre kevesebb élelmiszert dobunk ki

Végre kevesebb élelmiszert dobunk ki

By Gusto
2022. 09. 29., 17:13
A mintegy 300 háztartás részvételével lezajlott mérés eredményei szerint fejenként 25,2 kg élelmiszert dobunk feleslegesen a szemétbe évente, a leggyakrabban elpazarolt élelmiszerek toplistáját pedig továbbra is az ételmaradékok vezetik.
Dobozálló ebédötletek a rohanós hétköznapokra

Dobozálló ebédötletek a rohanós hétköznapokra

By Gusto
2022. 09. 22., 11:47
Az itt következő receptek könnyen elkészíthetőek, tökéletesen bírják a dobozos hurcolást, finomak és nem utolsó sorban minőségi tápanyagokban gazdagok.
Októberben kell étterembe menni

Októberben kell étterembe menni

By Gusto
2022. 09. 21., 15:05
Egyes esetekben kifejezetten ritka és különleges fogások is bekerülnek a kínálatba, így összességében az Étterem Hét kínálata magasabb színvonalú, mint valaha.
A túlélés a cél a vendéglátásban

A túlélés a cél a vendéglátásban

By Gusto
2022. 09. 15., 14:27
Gazdasági atombombaként hatott az energiaárrobbanás a vendéglátásban. Ez most minden korábbi problémánál – a munkaerő hiányánál, az alapanyagok árának drasztikus emelkedésénél, és a kereslet várható visszaesésénél is – nagyobb gondot okoz az ágazatban.
Ez lesz Veszprém legnagyobb dobása

Ez lesz Veszprém legnagyobb dobása

By Gusto
2022. 09. 10., 21:19
A négynapos fesztivál gazdag programkínálatával egyszerre kíván szólni a gasztronómia, a borkultúra iránt érdeklődő nagyközönséghez és a szakmai látogatókhoz is.
Rezsicsökkentés spagettivel

Rezsicsökkentés spagettivel

2022. 09. 07., 13:29
Pár éve még megkövezték volna a Nobel-díjas fizikust, Giorgio Parisit azért az állításáért, amit a minap tett közzé közösségi oldalán, tudniillik, hogy a tésztát a lekapcsolt gáz vagy elektromos főzőlap fölött is meg lehet főzni.
Dobogós lett Amerikában a magyar hársméz

Dobogós lett Amerikában a magyar hársméz

By Gusto
2022. 09. 06., 09:08
Az Egyesült Államokban megrendezett Black Jar Honey Contest nemzetközi mézverseny döntőjében fajtamézek kategóriájában a világ legjobb három méze között végzett a Dr Honey hársméze, összességében pedig bekerült a világ 30 legfinomabb méze közé.
Magyar a világ legjobb töltött csokoládéja

Magyar a világ legjobb töltött csokoládéja

By Gusto
2022. 08. 31., 21:06
A magyar manufaktúrát egyébként valóságos csillaghullás árasztotta el, hiszen másik három nevezett terméküket is díjazták a gasztronómiai Oscaron.
Ez a ceruza koktélparadicsomot terem

Ez a ceruza koktélparadicsomot terem

By Gusto
2022. 08. 15., 13:29
A fenntartható életmód fontosságára hívja fel a figyelmet a világ első ültethető ceruzája, amiből bazsalikom, zsálya, koriander növényt nevelhetünk, paradicsomot termeszthetünk.
Itt vannak az Év Strandétele verseny idei győztesei

Itt vannak az Év Strandétele verseny idei győztesei

By Gusto
2022. 08. 04., 13:00
A Balatoni Kör által nyolcadik alkalommal meghirdetett Év strandétele verseny fő újdonsága idén az volt, hogy külön díjazták a bisztró és a büfé kategória legjobbját.
Magyar cukrász sikere Párizsban

Magyar cukrász sikere Párizsban

By Gusto
2022. 08. 03., 19:32
Nyilván az ember mindig tud hova fejlődni, de nekem ez hatalmas visszaigazolás, hogy jó úton járok. Nagyon boldog vagyok, hogy én is hozzájárulhattam kis országunk gasztronómiai fejlődéséhez.
A Huncut Szilva Herceg lett Magyarország Tortája 

A Huncut Szilva Herceg lett Magyarország Tortája 

By Gusto
2022. 08. 01., 12:38
A Magyar Cukrász Ipartestület tizenhatodik alkalommal hirdette meg a Magyarország Tortája versenyt az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából.
Mit igyunk a lecsóhoz?

Mit igyunk a lecsóhoz?

2022. 07. 31., 15:37
Mondatfoszlányok törtek fel belőlem Bächer Iván, Váncsa István, Cserna-Szabó András lecsóapologetikájából, majd seperc alatt beláttam, a végtelenül egyszerűnek tűnő kérdésre nem lehet egzakt választ adni.
Megtaláltuk a nyár legüdítőbb szörpjét

Megtaláltuk a nyár legüdítőbb szörpjét

By Gusto
2022. 07. 24., 14:00
Kevés olyan borászat akad Magyarországon, amely remek borain kívül mediterrán fenyőfélékben gazdag arborétummal és kiváló szörpökkel is büszkélkedhet egyszerre.
A legjobb nyári hűsítő a hidegen áztatott zöldtea

A legjobb nyári hűsítő a hidegen áztatott zöldtea

By Gusto
2022. 07. 23., 20:00
Most ezt ajánljuk mindenkinek.
Fazekas Ádám a világ második legjobb fagylaltkészítője

Fazekas Ádám a világ második legjobb fagylaltkészítője

By Gusto
2022. 07. 16., 11:08
A Gelato Festival a napokban hirdette ki a világ legjobb fagylaltkészítőit. A nemzetközi ranglista második helyezettje Fazekas Ádám, a budapesti Fazekas Cukrászda vezetője lett a pisztácia gyümölcsfagylaltjával. A magyar cukrászmester eredménye már a nemzetközi sajtót is bejárta.
Itt vannak az Év Fagylaltja díj idei győztesei

Itt vannak az Év Fagylaltja díj idei győztesei

By Gusto
2022. 07. 13., 14:45
A verseny célja a hagyományos, jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése, hogy a magyar cukrászat egyre jobb minőségű fagylaltokat kínáljon vendégei számára, ezáltal is igényt támasztva az emberekben az egészséges és minőségi, kézműves termékek iránt.
Nemzetközi elismerést kapott az Arany Kaviár étterem

Nemzetközi elismerést kapott az Arany Kaviár étterem

By Gusto
2022. 07. 05., 10:40
Nem újdonság, hogy az Arany Kaviár étterem törekvése, hogy vendégeik megkülönböztető egyediséggel találkozhassanak a fine dining világán belül is.
A jó házi fagyi titka

A jó házi fagyi titka

By Gusto
2022. 06. 30., 08:36
Sosem készítettek még annyi fagyit otthon, mint most. Szakértő segít megfejteni a jó házi fagyi titkát.
Már keresik az idei Év Strandételét

Már keresik az idei Év Strandételét

By Gusto
2022. 06. 29., 17:40
Az idei fő újdonság, hogy külön díjazzák a bisztró és a büfé kategóriát, így különlegesebb alapanyagokból, komolyabb konyhatechnológiával készített ételekkel is lehet indulni, mivel ebben a kategóriában is egyre erősebb a balatoni kínálat.
Bezár Budapest egyik legszuperebb cukrászdája

Bezár Budapest egyik legszuperebb cukrászdája

By Gusto
2022. 06. 22., 14:53
Rossz hírnek rossz a hírmondója is. Reméljük, ez nem igaz. Együtt szomorkodunk a cukrászda tulajdonosával, aki édességműhelye facebook oldalán búcsúzik.
A Stand Étterem stábja és Rasmus Kofoed közös vacsorát adott

A Stand Étterem stábja és Rasmus Kofoed közös vacsorát adott

By Gusto
2022. 06. 22., 14:05
Az est során a vendégek megkóstolhatták a magyar Bocuse d’Or csapat két versenyételét, amelyek a március végén itthon megrendezett európai válogatón ezüst szobrot hoztak hazánknak.
Megvan az ország 10 legjobb cukrászdája

Megvan az ország 10 legjobb cukrászdája

By Gusto
2022. 06. 10., 11:26
Egészen pontosan 17 kiemelt cukrászdáról számolhatunk be, 10 Budapesten, 7 vidéken található.
Két magyar is bekerült a legmegfizethetőbb európai Michelin-csillagos éttermek közé

Két magyar is bekerült a legmegfizethetőbb európai Michelin-csillagos éttermek közé

By Gusto
2022. 06. 01., 13:57
Több száz európai éttermet teszteltek, a határt a legolcsóbb háromfogásos menünél húzták meg, ami 30 euró alatti árat jelent, természetesen 1 főre.
Koviubi tölcsérben, ez tényleg durva

Koviubi tölcsérben, ez tényleg durva

By Gusto
2022. 05. 31., 20:45
Fazekas Ádám most olyan újdonsággal rukkolt elő, amin a legedzettebb fagyifanok is meghökkentek.
Támad a szilvakatyó, a csücsür és a baraboly

Támad a szilvakatyó, a csücsür és a baraboly

By Gusto
2022. 05. 23., 12:22
Május 27-én, pénteken újra megnyitja kapuit az OTP Bank Gourmet Fesztivál, ahol a kiállító éttermek séfjei az ország legnagyobb és legszínesebb menüjével várják a látogatókat. Sárközi Ákos nagymamája házi nudlijával készül, Széll Tamás tejfölösgombócot készít, Rácz Jenő zsíros kenyeret is ad a Millenárison.
A húsmentes ételek nem a rántott sajtnál kezdődnek

A húsmentes ételek nem a rántott sajtnál kezdődnek

By Gusto
2022. 05. 20., 20:18
Az országban elsőként angol nyelvű vegetáriánusszakács-képzést indít a Culinary Institute of Europe. A képzés szakmai vezetője Ádám Csaba, a nemrég bezárt Olimpia étterem egykori séfje.
Íme Magyarország 10+2 legjobb étterme

Íme Magyarország 10+2 legjobb étterme

By Gusto
2022. 05. 17., 18:08
A Dining Guide ismét díjazta Magyarország legjobb éttermeit és séfjeit. Május 16-án este a Várkert Bazárban tudhattuk meg az idei TOP 10+2 étterem listáját. Íme.
Ahol végigkóstolhatjuk Magyarországot

Ahol végigkóstolhatjuk Magyarországot

By Gusto
2022. 05. 11., 09:56
Május 27-29. között ismét a gasztronómia rajongóinak találkozóhelyévé válik a megújult Millenáris, ahol - két év szünet után - újra várja látogatóit az OTP Bank Gourmet Fesztivál. A jubileumi rendezvény - ahol végig kóstolhatjuk Magyarországot - idén is mindenből a legjobbat kínálja, ezúttal az “örökség” jegyében.
Belezúgtam ebbe a vagány vegán hamburgerbe

Belezúgtam ebbe a vagány vegán hamburgerbe

2022. 05. 05., 16:45
A misztikus hamburger-színeváltozást egy tavaszi hétköznap délután ott éltük át, ahol a legkevésbé vártuk, az ország egyik legjobb vegán éttermében.
Nehéz helyzetben a vendéglátás, a top éttermek száma mégis nő

Nehéz helyzetben a vendéglátás, a top éttermek száma mégis nő

By Gusto
2022. 04. 29., 19:59
Május 16-án ismét átadják a legjobb éttermeknek járó elismeréseket az Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán. A trendekről Herczeg Zoltán gasztronómiai tanácsadó, a Dining Guide lapigazgatója mesél.
A tökéletes húsvéti sonka nyomában

A tökéletes húsvéti sonka nyomában

By Gusto
2022. 04. 14., 11:50
Mészáros Ádám, a BOTANIQ Turai Kastély Clarisse éttermének séfje, aki korábban Magyarország egyetlen két Michelin-csillagos éttermét is vezette, segít a tökéletes húsvéti sonka kiválasztásában és elkészítésében.
Magyarország a Michelin Guide új úti célja

Magyarország a Michelin Guide új úti célja

By Gusto
2022. 04. 12., 20:01
Megnyílt a legnagyobb Culinaris

Megnyílt a legnagyobb Culinaris

By Gusto
2022. 04. 12., 19:04
Az elmúlt időszak munkájának célja, hogy a Culinaris szélesebb vásárlói réteget szólítson meg, prémium szupermarketként az a hely legyen, ahol az alkalmi, különleges élelmiszerek beszerzése mellett a mindennapi bevásárlás is elintézhető.
Sós fagyival nyitja az idei szezont a díjnyertes cukrász

Sós fagyival nyitja az idei szezont a díjnyertes cukrász

By Gusto
2022. 04. 06., 19:38
Legutóbbi nagy dobása a zöldfűszeres fetasajt-fagyi extraszűz olívaolajjal és Himalája sóval, ami már nem az első sós fagyi a kínálatban.
Dubaj fölött is megjelent a Michelin-csillag

Dubaj fölött is megjelent a Michelin-csillag

By Gusto
2022. 04. 05., 21:32
Dubaj lett az első közel-keleti úti cél, amelynek éttermei bekerülnek a világhírű Michelin-kalauz étteremajánlójába.
Fogyatékkal élők segítenek a kijevi állatkertnek

Fogyatékkal élők segítenek a kijevi állatkertnek

By Gusto
2022. 03. 30., 17:09
Magyarország egyik legismertebb társadalmi vállalkozása, a fogyatékkal élő és a hátrányos helyzetű emberek integrációját előmozdító Fruit of Care is szeretne lehetőségeihez mérten segíteni az Ukrajnát érő orosz invázió kárvallottjain.
Magyar séf is főzött az Oscar-gála utáni partin

Magyar séf is főzött az Oscar-gála utáni partin

By Gusto
2022. 03. 28., 19:18
A csirkepaprikás, a vadas, a somlói galuska és az Eszterházy-torta is a kínálat része volt március 27-én, Los Angelesben, a díjátadó utáni partin.
Második lett a magyar csapat a Bocuse d'Or európai döntőjében

Második lett a magyar csapat a Bocuse d'Or európai döntőjében

By Gusto
2022. 03. 24., 17:04
Véget ért a világ legfontosabb és legizgalmasabb szakácsversenye, a Bocuse d'Or európai döntője Budapesten. A két napos versengés után íme a 2022-es Bocuse d’Or Europe dobogósai.
Lezajlott a Bocuse d’Or Europe első napja a Hungexpón

Lezajlott a Bocuse d’Or Europe első napja a Hungexpón

By Gusto
2022. 03. 23., 19:46
A zsűri tiszteletbeli elnöke Ana Roš, a két Michelin csillagos Hiša Franko tulajdonos-séfje. A szlovén séfnő nemcsak azért inspiráló, mert 2017-ben a világ legjobb női séfjének választották és 2020-ban étterme rögtön két Michelin-csillagot kapott, hanem azért is, mert tulajdonképpen ő tette fel Szlovéniát a világ gasztrotérképére. Jelenléte pedig azért is fontos, mert a következő szezonban végre Szlovénia is debütál a Bocuse d’Oron.
A hazai gasztronómia legnagyobb alakjai főztek a Bocuse d'Or nyitóeseményén

A hazai gasztronómia legnagyobb alakjai főztek a Bocuse d'Or nyitóeseményén

By Gusto
2022. 03. 23., 19:21
Az esemény előestéjén Lutz Lajos executive chef vezetésével a Párisi Passage Café & Brasserie adott otthont a közel 80 résztvevős nyitóvacsorának, ami a hivatalos program egyik első állomása volt.
Élőben követhetjük 2022 legnagyobb gasztronómiai eseményét

Élőben követhetjük 2022 legnagyobb gasztronómiai eseményét

By Gusto
2022. 03. 22., 11:47
Március 23-24-én, Budapesten rendezik meg a világ legrangosabb és legizgalmasabb szakácsversenyét, a Bocuse d’Or európai döntőjét. A szurkolók nyomon követhetik a magyar csapat és a többi ország látványos vetélkedését a vince.hu élő, helyszíni közvetítésével.
Indul az ínyencségek hete

Indul az ínyencségek hete

By Gusto
2022. 03. 17., 11:17
Az idei tavaszi Étterem Hét 11 napon át, március 17-től március 27-ig tart. Ebben az időszakban ezúttal is fix áron kínálja 3 fogásos menüsorát 114 magyarországi top étterem.
A kávéház, ahová vasárnap reggel is csak asztalfoglalással lehet bejutni

A kávéház, ahová vasárnap reggel is csak asztalfoglalással lehet bejutni

2022. 03. 14., 18:09
Csernus doki legnagyobb dobása szerintem, hogy Egerben, a Dobó téren, az 1770-es években épült Naymayer ház földszintjén 2017-ben megnyitotta Depresso névre keresztelt speciality kávézóját.
A cukrászat minden szinten művészet

A cukrászat minden szinten művészet

By Gusto
2022. 03. 11., 21:38
Angol nyelven indult államilag akkreditált cukrászsegéd-képzés a Culinary Institute of Europe szervezésében.
Ezért az étteremért érdemes Esztergomba menni

Ezért az étteremért érdemes Esztergomba menni

By Gusto
2022. 03. 07., 15:57
A séf célja: félretenni a dogmákat, és hosszas degusztációs menük helyett inkább teljesen egyedi, karakteres fogásokat varázsolni a vendégek elé, méghozzá a gourmet éttermek kiemelkedő színvonalán.
Oroszország nem indul a Bocuse d'Or európai kontinensdöntőjén

Oroszország nem indul a Bocuse d'Or európai kontinensdöntőjén

By Gusto
2022. 03. 02., 18:10
Oroszország visszalépésével tizennyolc nemzet - köztük Magyarország - csapatai vesznek részt a világ legrangosabb szakácsversenyeként számon tartott Bocuse d'Or európai kontinensdöntőjén, amelyet március 23-24-én rendeznek meg a Hungexpón, a Sirha Budapest szakvásár keretein belül.
Különleges étterem nyílt Fóton

Különleges étterem nyílt Fóton

By Gusto
2022. 02. 22., 19:40
Az összetevők között a konyha használ folyami rákot, garnélát és kolbászt, de gyakorlatilag bármilyen helyi alapanyagot átemel a fogásokba. A füstölt ízek meghatározó alapjai a konyhának.
Meglepő, milyen receptekre kerestünk rá a legtöbbet

Meglepő, milyen receptekre kerestünk rá a legtöbbet

By Gusto
2022. 02. 22., 17:59
A legnagyobb keresőhonlap statisztikái alapján utánajártunk, mire is éhezik a magyar, avagy milyen receptekre kerestünk rá a legtöbbet tavaly.
Menyhárt Attila cukrász megnyerte a World Chocolate Masters közép-európai selejtezőjét

Menyhárt Attila cukrász megnyerte a World Chocolate Masters közép-európai selejtezőjét

By Gusto
2022. 02. 09., 19:43
Menyhárt Attila cukrász megnyerte a World Chocolate Masters közép-európai selejtezőjét, ezzel első magyarként kijutott a világbajnokságra.
Az ízletes rizike lett az év gombája

Az ízletes rizike lett az év gombája

By Gusto
2022. 01. 31., 19:10
Mindenképpen érdemes szélesíteni a palettát, és kipróbálni a konyhában a vadontermő gombafajokat is, amilyen például az ízletes rizike.
Három magyar burgonyafajta lesz a tányértéma a Bocuse d'Or európai kontinensdöntőjén

Három magyar burgonyafajta lesz a tányértéma a Bocuse d'Or európai kontinensdöntőjén

By Gusto
2022. 01. 29., 19:26
Ezzel mindkét téma reflektál a vendéglátó ország gasztronómiai kultúrájára, amelyre egyaránt jellemzők a Kárpát-medencei népek és kultúrák inspirálta hagyományok és az innováció is.
Új ízzel támad a csokoládémágus

Új ízzel támad a csokoládémágus

By Gusto
2022. 01. 25., 20:00
A Griffé egy olyan egyedülálló mandula rocher, amelyben a mandulapálcikák frissen pörkölt fekete szezámmaggal és granolával találkoznak magas kakaótartalmú tejcsokoládéban.
Idén visszatér a Gourmet Fesztivál

Idén visszatér a Gourmet Fesztivál

By Gusto
2022. 01. 19., 16:42
2022. májusának utolsó hétvégéjén újra jelentkezik az ország és a régió legnagyobb gasztronómiai ünnepe, a Gourmet.
A magyar cukrász lekörözte az olaszokat

A magyar cukrász lekörözte az olaszokat

By Gusto
2022. 01. 18., 17:32
Riminiben, a legnagyobb olasz fagylaltkiállításon mutathatja be a tudományát hamarosan Fazekas Ádám cukrászmester, akinek pisztáciafagyija megnyerte az idei világbajnokságot.
Ha csökken a hideg, kevesebb lesz az élelmiszer

Ha csökken a hideg, kevesebb lesz az élelmiszer

By Gusto
2022. 01. 08., 09:23
Szomorú jövő a magyar mezőgazdaságban.
A lejárt szavatosságú élelmiszereket még sokáig lehet fogyasztani

A lejárt szavatosságú élelmiszereket még sokáig lehet fogyasztani

By Gusto
2022. 01. 05., 19:11
Itt a világ 15 legdrágább Michelin-csillagos étterme

Itt a világ 15 legdrágább Michelin-csillagos étterme

By Gusto
2022. 01. 05., 17:53
Noha a Michelin-kalauzban akad pár pénztárcabarát hely is, azért azt a legtöbb gasztrokibic tudja, hogy a csillagos éttermek többségében egy sok fogásos ebéd vagy vacsora kisebb vagyonba kerül.
Égő papírlapon búcsúzik Buda legendás étterme

Égő papírlapon búcsúzik Buda legendás étterme

2022. 01. 02., 19:58
Az étterem Instagram oldalán kis videóval búcsúzik, egy fém tálcán meggyújtanak egy kitépett papírlapot, amin a time to say goodbye felirat olvasható.
Ez a 10 legrészegesebb ország

Ez a 10 legrészegesebb ország

By Gusto
2021. 12. 21., 19:39
Természetesen Magyarország sem hiányozhat a Top 10-ből.
Nálunk van Európa legjobb karácsonyi vására

Nálunk van Európa legjobb karácsonyi vására

By Gusto
2021. 12. 13., 19:54
A European Best Destinations független utazási portál tíz napig tartó online szavazásán a budapesti rendezvényre 163 országból csaknem 25 ezer szavazat érkezett.
Ezek idén a legjobb bejglik

Ezek idén a legjobb bejglik

By Gusto
2021. 11. 28., 17:14
Kategóriánként három fős zsűri értékelte a versenymunkákat. A három kategóriában idén is összesen 56 bejglit kóstolt és értékelt a neves szaktekintélyekből és ismert személyiségekből álló zsűri.
Végleg bezár Budapest egyik kultikus étterme

Végleg bezár Budapest egyik kultikus étterme

By Gusto
2021. 11. 26., 17:08
Szomorúak vagyunk, mert mi is sokat látogattuk ezt a fantasztikus műintézményt, amit anno Takács Lajos keltett életre.
Hét érdekesség, amit biztosan nem tudott a mézről

Hét érdekesség, amit biztosan nem tudott a mézről

By Gusto
2021. 11. 25., 17:32
Magyarországon nem csak a fogyasztásának, de a termelésének is komoly hagyománya van, ami jó néhány szabadalmi bejegyzést eredményezett.
A csapvíz jobb és olcsóbb, mint a palackos

A csapvíz jobb és olcsóbb, mint a palackos

By Gusto
2021. 11. 24., 20:37
Azt, hogy kinek mit jelent környezete védelme, leginkább mindennapi tevékenysége árulja el. Sokan nem is gondolnak bele, hogy a csomagolt termékekkel, így a palackos ásványvíz megvásárlásával milyen szinten terhelik környezetüket. És akkor még nem is számolták ki, hogy a pénztárcájuk mennyivel rosszabbul jár!
Itt vannak az Év Szaloncukra verseny győztesei

Itt vannak az Év Szaloncukra verseny győztesei

By Gusto
2021. 11. 23., 20:01
A gyártók szabadon dönthettek az ingyenes versenyen való részvételről, illetve, hogy nevezés esetén hányféle szaloncukrot indítanak el a versenyben.
Sokan ugranának fejest a vendéglátásba

Sokan ugranának fejest a vendéglátásba

By Gusto
2021. 11. 22., 14:33
Az év gasztrofelmérése - 2021 elnevezésű kutatás alapján a vendéglátás kifejezetten vonzó szakma azoknak, akik nincsenek benne: az 1600 megkérdezett 11 százaléka válaszolta azt, hogy a tervei között szerepel saját hely nyitása.
Így lesz finom a mák az ünnepi süteményekben

Így lesz finom a mák az ünnepi süteményekben

By Gusto
2021. 11. 22., 09:40
A magyarok kedvenc ételei között stabil és igen előkelő pozíciója van a máknak és a belőle készült főételeknek, desszerteknek. Hagyományos ünnepi süteményünk, a bejgli egyik legnépszerűbb tölteléke. Éppen ezért nem mindegy, milyen a mák minősége.