A tatai Platán Gourmet lett az Év Étterme Díj nyertese
Május 22-én, hétfőn este tartották az Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát, a hazai gasztronómiai élet legjelentősebb eseményét.
Magyarország legrégebbi gasztronómiai platformja minden évben több száz vendéglátóhelyet tesztel. Ez alapján dől el a végső sorrend, mely idén is izgalmas fordulatok eredményeként alakult ki.
Az Audi – Dining Guide Év Étterme díj nyertese a frissen 2 Michelin csillaggal jutalmazott tatai Platán Gourmet Étterem lett.
Pesti István séf az elmúlt években bizonyította, hogy nem feltétlenül kell ahhoz jelentős turistadesztináció, hogy egy gourmet felfogású étterem megtalálja a közönségét. 2021-ben az addigi Platán formáció új koncepcióval, a Platán Gourmet étteremmel gazdagodott, mellyel a séf egyértelműen egy ízig-vérig kiemelkedő minőségű gasztronómiát bemutató helyet hozott létre.
Konyhája nagyon egyedi elképzeléseken alapuló gasztronómiai gondolkodásmódot képvisel. A 12 fogásos degusztációs menüket kínáló étterem alapanyag használata rendkívül változatos, az étlap egyértelműen a séf erős és egyedi fúziós látásmódját tükrözi.
Ezt nagyra értékelve a Platán Gourmet 2022-2023-ban mutatott kiemelkedő teljesítménye alapján a Dining Guide az idei év legjobb éttermének járó ÉV ÉTTERME DÍJJAL ismeri el.
Az Év Alternatív Vendéglátóhelye a miskolci Il BAFFO by Avalon.
Az Év Cukrászdája díjat a Málna The Pastry Shop vihette haza, az Év Innovatív Konyhája címet pedig az esztergomi 42 Restaurant szerezte meg.
Az Év Szerethető Étterme a Casa Christa Étterem, az idén új díjkategóriaként bevezetett Év Szállodája címet pedig a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest vihette haza.
Az Év Séfje Szulló Szabina és Széll Tamás lett, az Év Szervizembere Németh Gergely a FELIX Kitchen&Bar-ból.
Az ifjú séftehetségeket idén is díjazták, közülük Dalnoki Bence vihette haza az elismerést, az Év Sommelier-je Díjat pedig Becker Gábor tudhatja magáénak a KOLLÁZS – Brasserie&Bar-ból.
Az Év Borválasztéka Díj nyertese a BOTANIQ Turai Kastély & Clarisse étterem, az életműdíjat ez évben Zsidai Ilona nyerte el.
A tavalyi év során bevezetésre került új díjkategória, a Dining Guide Best of the Best oszlopos tagjai pedig a Stand és a Mihályi Patisserie maradtak, továbbra is kiemelkedő minőséget képviselve a hazai gasztronómia életében.
A 2023-as Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála díjazottjai:
Audi – Dining Guide Év Étterme Díj: Platán Gourmet Étterem
Különdíjak:
- Dining Guide Az Év Cukrászdája Díj / Málna The Pastry Shop
- Dining Guide Az Év Szervizembere Díj / Németh Gergely / FELIX Kitchen&Bar
- Dining Guide – Master Good Az Év Séfje / Szulló Szabina & Széll Tamás
- Dining Guide – BigFood Az Év Ifjú Séftehetsége / Dalnoki Bence
- Dining Guide Az Év Szerethető Étterme / Casa Christra Étterem
- Audi – Dining Guide Az Év Innovatív Konyhája / 42 Restaurant
- Audi – Dining Guide Az Év Szállodája / Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest
- Dining Guide Életműdíj / Zsidai Ilona
- Dining Guide – Wolt Az Év Alternatív Vendéglátóhelye Díj / Il BAFFO by Avalon
- Dining Guide Az Év Sommelier-je Díj / Becker Gábor / KOLLÁZS – Brasserie & Bar
- Dining Guide Az Év Borválasztéka Díj / BOTANIQ Turai Kastély & Clarisse étterem
- Dining Guide Restaurant Best Of The Best / Stand
- Dining Guide Pastry Shop Best Of The Best / Mihályi Patisserie
TOP10+2 Étterem:
- Platán Gourmet Étterem
- Salt Budapest
- Rumour by Rácz Jenő
- Babel Budapesten
- 42 Restaurant & Bar
- Costes Downtown
- Essência Restaurant
- Costes Restaurant
- Borkonyha Étteremkalauz
- Spago by Wolfgang Puck
- Mák Restaurant
- Onyx műhely