A tatai Platán Gourmet lett az Év Étterme Díj nyertese

2023. 05. 23., 19:26
Gasztrohírek
17696
By Gusto

Május 22-én, hétfőn este tartották az Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát, a hazai gasztronómiai élet legjelentősebb eseményét. 

Magyarország legrégebbi gasztronómiai platformja minden évben több száz vendéglátóhelyet tesztel. Ez alapján dől el a végső sorrend, mely idén is izgalmas fordulatok eredményeként alakult ki. 

Az Audi – Dining Guide Év Étterme díj nyertese a frissen 2 Michelin csillaggal jutalmazott tatai Platán Gourmet Étterem lett.

Pesti István séf az elmúlt években bizonyította, hogy nem feltétlenül kell ahhoz jelentős turistadesztináció, hogy egy gourmet felfogású étterem megtalálja a közönségét. 2021-ben az addigi Platán formáció új koncepcióval, a Platán Gourmet étteremmel gazdagodott, mellyel a séf egyértelműen egy ízig-vérig kiemelkedő minőségű gasztronómiát bemutató helyet hozott létre.

Konyhája nagyon egyedi elképzeléseken alapuló gasztronómiai gondolkodásmódot képvisel. A 12 fogásos degusztációs menüket kínáló étterem alapanyag használata rendkívül változatos, az étlap egyértelműen a séf erős és egyedi fúziós látásmódját tükrözi.

Ezt nagyra értékelve a Platán Gourmet 2022-2023-ban mutatott kiemelkedő teljesítménye alapján a Dining Guide az idei év legjobb éttermének járó ÉV ÉTTERME DÍJJAL ismeri el. 

Az Év Alternatív Vendéglátóhelye a miskolci Il BAFFO by Avalon

Az Év Cukrászdája díjat a Málna The Pastry Shop vihette haza, az Év Innovatív Konyhája címet pedig az esztergomi 42 Restaurant szerezte meg. 

Az Év Szerethető Étterme a Casa Christa Étterem, az idén új díjkategóriaként bevezetett Év Szállodája címet pedig a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest vihette haza. 

Az Év Séfje Szulló Szabina és Széll Tamás lett, az Év Szervizembere Németh Gergely a FELIX Kitchen&Bar-ból. 

Az ifjú séftehetségeket idén is díjazták, közülük Dalnoki Bence vihette haza az elismerést, az Év Sommelier-je Díjat pedig Becker Gábor tudhatja magáénak a KOLLÁZS – Brasserie&Bar-ból.

Az Év Borválasztéka Díj nyertese a BOTANIQ Turai Kastély & Clarisse étterem, az életműdíjat ez évben Zsidai Ilona nyerte el.

A tavalyi év során bevezetésre került új díjkategória, a Dining Guide Best of the Best oszlopos tagjai pedig a Stand és a Mihályi Patisserie maradtak, továbbra is kiemelkedő minőséget képviselve a hazai gasztronómia életében. 

A 2023-as Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála díjazottjai:

Audi – Dining Guide Év Étterme Díj: Platán Gourmet Étterem

Különdíjak:

  • Dining Guide Az Év Cukrászdája Díj / Málna The Pastry Shop
  • Dining Guide Az Év Szervizembere Díj / Németh Gergely / FELIX Kitchen&Bar
  • Dining Guide – Master Good Az Év Séfje / Szulló Szabina & Széll Tamás 
  • Dining Guide – BigFood Az Év Ifjú Séftehetsége / Dalnoki Bence
  • Dining Guide Az Év Szerethető Étterme / Casa Christra Étterem 
  • Audi – Dining Guide Az Év Innovatív Konyhája / 42 Restaurant
  • Audi – Dining Guide Az Év Szállodája / Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest
  • Dining Guide Életműdíj / Zsidai Ilona
  • Dining Guide – Wolt Az Év Alternatív Vendéglátóhelye Díj / Il BAFFO by Avalon
  • Dining Guide Az Év Sommelier-je Díj / Becker Gábor / KOLLÁZS – Brasserie & Bar
  • Dining Guide Az Év Borválasztéka Díj / BOTANIQ Turai Kastély & Clarisse étterem
  • Dining Guide Restaurant Best Of The Best / Stand
  • Dining Guide Pastry Shop Best Of The Best / Mihályi Patisserie

TOP10+2 Étterem:

  • Platán Gourmet Étterem
  • Salt Budapest
  • Rumour by Rácz Jenő
  • Babel Budapesten
  • 42 Restaurant & Bar
  • Costes Downtown                                                                                                                                              
  • Essência Restaurant
  • Costes Restaurant
  • Borkonyha Étteremkalauz
  • Spago by Wolfgang Puck
  • Mák Restaurant
  • Onyx műhely