Budapesten két új Michelin-csillagot és hat új Michelin-ajánlást osztott ki a neves francia kalauz

2021. 09. 02., 19:10
Gasztrohírek
11728
By Gusto

Két új Michelin-csillagot és hat új Michelin-ajánlást osztott ki a neves francia kalauz a magyar fővárosban. Idén online jelent meg a várva várt lista.

Két újabb étterem, az Essencia és a Salt is Michelin-csillagot kapott.

Egy fogás a Rumourban

"Mindkét étterem csodálatos példája Budapest dinamikus éttermi szférájának. Nemcsak kiváló fogásokat kínálnak, hanem valami extrát is, miközben tiszteletben tartják a magyar konyha hagyományait" - méltatta a két éttermet Gwendal Poullennec, a Michelin-kalauz nemzetközi igazgatója.

Az Onyx étterem sajnos idén már nem szerepel a két Michelin-csillagosok között, viszont az egyelőre szintén zárva tartó Babel és a Costes őrzi az egy-egy csillagot.

Borkonyha Winekitchen, a Costes Downtown és a Stand étteremmel együtt összesen hét Michelin-csillagos étteremmel büszkélkedhet Budapest.

A Michelin-kalauz kritikusai hat új étteremmel egészítették ki az ajánlott Michelin Plate helyek listáját.

Spago by Wolfgang Puck

Ezek között megtalálható a Hoppá! Bistro, modern magyar konyhával, a Felix, amely ötvözi a kifinomult főzési technikákat és a feltűnő építészeti elemeket; a Stand25 Bisztró, amely új helyszínnel újra felkerült a listára; az elegáns Spago by Wolfgang Puck; a Rumour, ahol a kreatív menüt a konyha körül kialakított nyílt pultnál szolgálják fel; valamint az elegánsan modern Pasztell, ahol a legmodernebb konyhában kísérhetjük figyelemmel a séfek munkáját - áll a közleményben.

Forrás: MTI / Képek forrása: guide.michelin.com