Damniczki nyerte az Édesség Innovációs díjat
A Székesfehérvári Damniczki szaloncukor nyerte az édesség innovációs díjat.
A Magyar Édességgyártók Szövetsége az Édesség Innovációs Díját a 2022-es évre a Székesfehérváron készülő Damniczki vegán birsalma szaloncukornak ítélte.
A szövetség hagyományosan évente dönt innovációs díj odaítélésről. A díjjal azok munkáját kívánja elismerni, akik a megelőző év során olyan termékeket fejlesztenek, amelyek ötvözik az édességkészítés legjobb hagyományait a jelen idők kihívásaival.
Damniczki Balázs, a díjat elnyerő Alba-Gel Kft. ügyvezetője elmondta, a díjnyertes termékben ötvözték nagymamáink hagyományos birsalmasajt ízeit azzal az igénnyel, hogy a vásárlók egyre több alternatív, köztük vegán terméket keresnek.
Hozzátette, számukra rendkívül fontos, hogy kizárólag tiszta, természetes anyagokkal, ellenőrzött forrásokkal dolgozzanak.
Például citromsav helyett citrommal, minőségi belga csokoládéval, és ahol csak lehetséges, hazai termelésű gyümölcsökkel.