Gourmet: fókuszban a női energiák

2024. 05. 07., 11:07
Gasztrohírek
4007
By Gusto

A kiváló női séfek, cukrászok, pékek és termelők kerülnek főszerepbe az idei Gourmet fesztiválon, amely több mint száz kiállítóval - köztük mintegy ötven étteremmel és cukrászdával - és gyereknapi meglepetésekkel várja a közönséget május 24. és 26. között a Millenárison.

Nemes Richárd főszervező elmondása szerint a Gourmet idén is követi a megbízható "alapreceptet": bemutatja Magyarország gasztronómiai felhozatalát, megspékelve egy aktuális témával, amely idén a női energia lesz. „Határozott előrelépés mutatkozik ugyanis abban, hogy egyre több nő vállal komoly szerepet a sokáig férfiak uralta magyar gasztronómiában” - jegyezte meg.

Mivel a Gourmet utolsó napja ezúttal éppen gyereknapra esik, ekkor a 18 év alattiak ingyen léphetnek be a fesztiválra. Számos kiállító készül meglepetésekkel a gyerekek számára, a Gourmet Akadémia vasárnapi workshopjai pedig a fiatalokat is megszólítják majd. Nemes Richárd kiemelte, hogy a legjobb vidéki és budapesti éttermek meghívása mellett a szervezők nem kizárólag a hazai fine dining gasztronómiát szeretnék bemutatni, hanem a magas színvonalú bisztrókat és a nemzetközi konyhákat is.

Idén kiállít két pékség is, mellettük természetesen megjelennek a legjobb cukrászdák, pincészetek - mondta el a főszervező, az izgalmas ételkínálaton túl kiemelve a változatos italmenüt, a kávékülönlegességektől a koktélokon át a pezsgőkig. Újdonság, hogy a legtöbb kiállítónál lesz legalább egy pénztárcabarát étel.   

A fesztivál idei nagykövetei Ormós Gabriella, a Kovászlabor blog és a Jenői pékség alapítója, Fekete Zsóka, egy mangalicafarm tulajdonosa és Ötvös Zsuzsa gasztroblogger, a Laurel Budapest cukrász- és társséfje lesznek. A workshopok többségét ebben az évben női szakemberek tartják.

A rendezvény teljes programja ide kattintva érhető el.

Forrás: MTI