Itt kapható Budapest legnagyobb gyrosa

2022. 10. 28., 17:57
Gasztrohírek
15651
By Gusto

Eredeti családi receptek alapján készülnek az ételek-italok a Hegedűs Gyula utcai GRK'S Greek Kitchen-ben.

„1946 és 1949 a görög polgárháború elől menekült Magyarországra a nagypapám és nagymamám is. A hetvenes években visszatértek az őshazába, ahogyan akkor már édesanyám is. Mivel apa nélkül nőttem fel, nekem a nagypapám, Manolisz volt a példaképem – mesélte Giovantsis Georgios (Jorgos).

„Az egyetemi éveim alatt elhelyezkedtem egy hazai görög étterembe a Dionysos tavernába, ahol megtanultam a vendégekkel kommunikálni, megtanultam egy egységként működni a séftől a mosogatókig, és ami a legfontosabb, megtanultam megbecsülni a munkaerőt” – tette hozzá Jorgos, GRK'S Greek Kitchen tulajdonosa és vezetője.

Amikor felmerült a Yeeros üzlet átvételi lehetősége, Jorgos azonnal látta benne a lehetőséget és már az elején kész koncepció volt a fejében.„Egyre jobban éreztem, hogy ez az én utam, ezt akarom csinálni szívvel-lélekkel. Így hát GRK’S Greek Kitchen néven megnyitottunk. A felújítás során görög életérzést vittünk a helyiségbe, lett egy kis teraszunk is, és az emeleten kb. 25 fő kényelmesen elfér.

Ételeink közül a legismertebb természetesen a Yeeros, ami görög fűszer pác kombinációjával készül. De kínálunk biftekit, sutzukakit, szuvlakit, és a vegán vendégeinkre is gondoltunk, ezért csicseriborsós és cukkini-répás fasírtunk is van.

A görög pita Görögországból érkezik és lehet kérni teljes kiőrlésű, kézzel készített görög pitában is a kiválasztott húst vagy vegán kombinációt.

Új fejlesztésünk a garnélarák pitában, ami garidopita néven kapható saját szószmártással, és a tintahalas pita kalamari, ami tálban is kérhető. De nálunk kapható Magyarország legnagyobb görög pitája is, ami a „Brutalas” nevet kapta, mivel majdnem egy pizza méretű ételnek felel meg” – mondta Giovantsis Georgios.A kialakult gazdasági helyzet a GRK'S Greek Kitchen életét is megnehezíti, de annak ellenére fejlődésben gondolkoznak:

„Stratégiánk mégsem arról szól, hogy bezárjunk vagy árat emeljünk, inkább folyamatosan keressük az új lehetőségeket. Mi szeretnénk az utolsók lenni, akik árat emelnek. Hosszabb távra tervezünk, és reméljük, hamarosan újabb egységeket is nyithatunk Budapesten. Emellett saját QR kód alapú kiszállítási rendszert is fejlesztünk”.

Fotók: GRK'S Greek Kitchen